Μυσταγωγικές γεύσεις και ένα διαφορετικό Ούζο τεσσάρων γενεών

Είναι μερικές φορές που η πραγματική δυσκολία είναι να επικεντρώσουμε και να αναδείξουμε την ουσία και την απλότητα. Στη δημιουργία γεύσεων, που τις θεωρούμε δεδομένες, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές μικρές λεπτομέρειες. Το Ούζο είναι κάτι παραπάνω από ένα ποτό, είναι μία παλέτα γεύσεων, αρωμάτων, έντασης, φρεσκάδας αλλά και τεχνικής. Μια τέτοια ποτοποιία με ιστορία και μέλλον, αλλά και με μια ιδιαίτερη συνταγή στο Ούζο, είναι και η Ποτοποιία ΠΙΛΑΒΑΣ. Η Ιστορία Για αυτό το ούζο, αξίζει να ταξιδέψει κανείς, αρκετές δεκαετίες πίσω…Πίσω στο 1940,
τέσσερις γενιές πριν, στη Χίο και μετά στην Πάτρα, δύο πόλεις με τεράστια ιστορία και τεχνογνωσία στην ποτοποιία. Συνθέτοντας διαφορετικές κουλτούρες και παλιές αυθεντικές συνταγές, δημιουργήθηκε κάτι μοναδικά ιδιαίτερο. Ένα απόλυτα γευστικό, αρωματικό και ισορροπημένο ούζο. Ήταν τότε που ο Νίκος Πιλαβάς με το ανήσυχο πνεύμα του, έκανε την πρώτη απόσταξη με τη δική του μυστική συνταγή και πολύ καλά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Η σύνθεση και η μοναδική συνταγή του Ο Νίκος Πιλαβάς δεν ήθελε […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μυσταγωγικές, Ούζο,mystagogikes, ouzo