Ο Έλληνας μετανάστης που έχτισε μια αυτοκρατορία ζαχαροπλαστικής στην Αργεντινή

Λίγα είναι γνωστά για τον Έλληνα μετανάστη Μιχάλη Γεωργάλο, ο οποίος έκανε τη ζωή για τους κατοίκους στην Αργεντινή πιο γλυκιά με τις γλυκιές δημιουργίες του χτίζοντας μια αυτοκρατορία που κράτησε για δεκαετίες. Παρ’ όλα αυτά, το περίφημο Mantecol, φτιαγμένο από φυστικοβούτυρο και φιστίκια, που έχει γίνει βασικό συστατικό της αργεντίνικης κουζίνας, είναι δημιούργημα ενός ανθρώπου που εγκατέλειψε το νησί της Χίου στα είκοσί του χρόνια για να δοκιμάσει την τύχη του στη Νότια Αμερική. Γεννημένος
το 1915, ο μεγαλύτερος από τα συνολικά πέντε παιδιά της οικογένειας, ο Γεωργάλος έφυγε από το χωριό του στη Χίο με μια βαλίτσα, κατευθυνόμενος προς το άγνωστο, καθώς η απειλή του πολέμου απλωνόταν πάνω από την Ευρώπη. Έφτασε πρώτα στην Πολωνία, όπου έμαθε την τέχνη της παρασκευής χαλβά. Λίγο αργότερα, όμως, άρχισε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Πολωνία. Με τη συμβουλή του θείου του, επιβιβάστηκε στο πρώτο πλοίο που βρήκε. Ήταν ένα πλοίο για την Αργεντινή. Η άφιξη του Μιχάλη […]
Keywords
Τυχαία Θέματα