Οι επιστήμονες βρήκαν τα λαχανικά που μπορούν να σας σώσουν από τις δερματικές αλλεργίες

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν δερματικές αλλεργίες φέρνει στο «φως» νέα έρευνα που παρουσιάστηκε την Τρίτη (16/5) από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (Inserm). Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωση μπρόκολου ή λάχανου μπορεί να περιορίσει τη σοβαρότητα τους. Σε αυτή την έρευνα, η οποία έχει δημοσιευθεί στο αγγλόφωνο επιστημονικό περιοδικό eLife, ερευνητές και ερευνήτριες του Inserm και του Ινστιτούτου Κιουρί απέδειξαν αρχικά ότι μια διατροφή
ελλιπής στα συστατικά που βρίσκονται σε κάποια λαχανικά, κυρίως το μπρόκολο και το λάχανο, μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές αλλεργίες στα ζώα. Είναι ήδη γνωστό ότι οι δερματικές αλλεργίες οφείλονται σε μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον και ότι ο βαθμός σοβαρότητάς τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η διατροφή. «Μια μη ισορροπημένη διατροφή μπορεί να εντείνει τις αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις στους ανθρώπους» Κατά την έρευνά τους οι επιστήμονες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενδιαφέρθηκαν συγκεκριμένα για τα συστατικά των τροφίμων που αντιδρούν με ένα […]
Keywords
Τυχαία Θέματα