Οι επτά καλύτερες τροφές για την υγεία του εγκεφάλου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εγκέφαλος είναι το πιο αξιοθαύμαστο και πολύπλοκο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Το κλειδί για τη διατήρηση ή τη βελτίωση των ζωτικών λειτουργιών του εγκεφάλου είναι η ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη με θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2021, που δημοσιεύθηκε στο «Nutrition Reviews», τα κορυφαία θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το νευρικό σύστημα περιλαμβάνουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη D, σίδηρο, ψευδάργυρο, ιώδιο και πρωτεΐνες. Από τα θρεπτικά συστατικά που αναφέρθηκαν υπάρχει ένα, που παίζει καθοριστικό
ρόλο στην παραγωγή των νευροδιαβιβαστών, οι οποίοι είναι χημικοί αγγελιοφόροι, που μεταδίδουν μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο. Και αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι η πρωτεΐνη! Ως το κύριο κέντρο ελέγχου του σώματος, το νευρικό σύστημα χρειάζεται επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης για να λαμβάνει αμινοξέα, ώστε να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακολουθούν επτά από τις καλύτερες τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, για να υποστηρίξετε την υγεία του εγκεφάλου σας, όπως τις […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι επτά καλύτερες τροφές για την υγεία του εγκεφάλου,