Πολύ εύκολο τηγανητό ρύζι με λαχανικά και μπέικον

Υλικά 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκκοκο ρύζι 2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες 1 καρότο τριμμένο 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας Σπόροι σουσαμιού, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Θερμάνετε το λάδι σε αντικολλητικό γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα αβγά και ανακινείστε τη βάση
ώστε να ψηθούν σαν ομελέτα. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε σε μικρές λωρίδες. Προσθέστε το μπέικον στο σκεύος και μαγειρέψτε 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το καρότο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και εν συνεχεία ρίξτε στο σκεύος τα κρεμμύδια, τον αρακά και το ρύζι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3- 4 λεπτά, προσθέστε το αβγό και τη σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε ξανά. Πασπαλίστε με σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολύ,poly