Πώς να κάνετε τις μπανάνες να μην μαυρίζουν

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι μόλις ξεφλουδίσετε μία μπανάνα μετά από λίγη ώρα το χρώμα της γίνεται μαύρο ή μετά από κάποιο μικρό χρονικό διάστημα στον πάγκο οι ώριμες μπανάνες αποκτούν καφέ φλούδα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε να το αποτρέψετε; Οι μπανάνες περιέχουν το ένζυμο πολυφαινολοξειδάση και όταν το ένζυμο αλληλεπιδρά με το οξυγόνο, προκαλεί μια χημική αντίδραση. Αυτή η χημική αντίδραση, γνωστή ως ενζυμικό μαύρισμα, μετατρέπει τη φλούδα και τον καρπό της μπανάνας σε καφέ. Τι να κάνετε για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες σας Υπάρχουν, λοιπόν,
μερικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε τις μπανάνες σας από το να γίνουν καφέ, είτε καθαρισμένες, είτε με τη φλούδα, και σύμφωνα με το masterclass.com είναι άκρως αποτελεσματικές. Κρατήστε την πλαστική μεμβράνη. Μερικές φορές, όταν αγοράζετε μπανάνες, υπάρχει πλαστική μεμβράνη τυλιγμένη γύρω από τις κορυφές τους. Κρατήστε αυτή τη μεμβράνη, λοιπόν, καθώς το αέριο αιθυλένιο που οδηγεί στο ενζυμικό μαύρισμα απελευθερώνεται από την κορυφή […]
Keywords
Τυχαία Θέματα