Πώς να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο με ασφάλεια

Πόσες φορές σκεφτήκατε τελευταία στιγμή ότι θέλετε να μαγειρέψετε κοτόπουλο, αλλά το κρέας ήταν ακόμα στην κατάψυξη; Η σωστή απόψυξη είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας καθώς τα τροφιμογενή νοσήματα, όπως λέγονται, μπορούν να γίνουν άκρως επικίνδυνα και συνήθως δεν τα αξιολογούμε ως τέτοια μέχρι τη στιγμή που θα αρρωστήσουμε. Σύμφωνα μάλιστα με το FoodSafety.gov κάθε χρόνο πεθαίνουν στις ΗΠΑ 3.000 Αμερικανοί
από αυτά. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τροφιμογενές νόσημα είναι κάθε νόσημα που προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμου ή νερού και συνολικά υπάρχουν περισσότερα από 250 είδη. Τα συχνότερα αναγνωριζόμενα είναι αυτά που προκαλούνται από τα βακτήρια Campylobacter spp., Salmonella spp., Shigella spp. και εντεροαιμορραγικό κολοβακτηρίδιο (EHEC), καθώς και από μια ομάδα ιών που είναι γνωστοί με την ονομασία Noroviruses. Το να μάθετε πώς να ξεπαγώνετε σωστά το κοτόπουλο διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Έτσι και τη γεύση θα διατηρήσετε ακέραιη και δεν θα διακινδύνευσετε την ασφάλειά σας. Οι κίνδυνοι Το κοτόπουλο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία αν […]
Keywords
Τυχαία Θέματα