Πόσο ασφαλές είναι να τρώτε το ρύζι που έχει μείνει από την προηγούμενη ημέρα

Αν και το ρύζι είναι βασικό συνοδευτικό σε πολλά δημοφιλή γεύματα και πιάτα, μπορεί να μην είναι πάντα ασφαλές να το καταναλώνετε ξαναζεσταμένο, αναφέρει το healthdigest.com. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατανάλωση υπολειμμάτων ρυζιού μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση εάν δεν αποθηκευτεί ή ξαναζεσταθεί σωστά. Γιατί δεν κάνει να τρώτε το ρύζι ξαναζεσταμένο Σύμφωνα με την Δρ. Tamika
Sims, διευθύντρια επικοινωνίας τεχνολογίας τροφίμων στο Ίδρυμα International Food Information Council, το ρύζι μπορεί να περιέχει ένα επιβλαβές βακτήριο που ονομάζεται Bacillus cereus, με τα σπόρια του να παράγουν μια τοξίνη όταν το φαγητό μένει έξω σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ καιρό. Όσο περισσότερο το ρύζι μένει έξω, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σας προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πόνο στο στομάχι, έμετο και διάρροια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποθηκεύετε σωστά το ρύζι σας τοποθετώντας το στο ψυγείο λίγο μετά το μαγείρεμά του. «Μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα του φαγητού τα υπολείμματα πρέπει […]
Keywords
Τυχαία Θέματα