Σαμ Πανόπουλος: Ο Έλληνας που δημιούργησε την πίτσα που διχάζει

Πολύ λίγοι γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση τη δεκαετία του 1960 να προσθέσει τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας μετανάστης στον Καναδά. Η χαβανέζικη πίτσα με ανανά, λοιπόν, μοιάζει να είναι η επιλογή του φαγητού που φαίνεται να διχάζει τον κόσμο. Είναι ο ανανάς αποδεκτό υλικό για πίτσα; Μια ερώτηση που προκαλεί συχνά διαφωνίες στο διαδίκτυο, με μερικούς να υποστηρίζουν σήμερα ότι αν η δεκαετία του 2020 ήταν πίτσα,
θα είχε σίγουρα ανανά. Αλλά γιατί είναι τόσο αμφιλεγόμενη και από πού προήλθε; Η προέλευση της χαβανέζικης πίτσας με ανανά Η σύγχρονη πίτσα που γνωρίζουμε σήμερα εξελίχθηκε από πιάτα που δημιουργήθηκαν στη Νάπολη της Ιταλίας τον 18ο και 19ο αιώνα. Οι Ιταλοί παίρνουν πολύ σοβαρά την πίτσα τους, ιδιαίτερα στη Νάπολη, όπου η τοπική πίτσα έλαβε το 2009 από την ΕΕ εγγυημένο καθεστώς παραδοσιακού ειδικού προϊόντος, προστατεύοντας την αρχική συνταγή της βάσης της πίτσας και τις μεθόδους παραγωγής της από την κατάχρηση ή την παραποίηση. Αλλά η χαβανέζικη […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαμ Πανόπουλος, Έλληνας,sam panopoulos, ellinas