Σπιτικός πουρές γλυκοπατάτας

Υλικά 6 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 2%, ή όσο χρειάζεται 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου, ή ανάλογα με τη γεύση Εκτέλεση Σιγοβράστε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 30 λεπτά. Σουρώστε τις και μεταφέρετε σε ένα μπολ. Πολτοποιήστε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε σιγά- σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο. Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπιτικός,spitikos