Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ για το σαρακοστιανό τραπέζι – Τι να προσέχετε στη συντήρηση των προϊόντων

Οδηγίες που αφορούν την προμήθεια αλλά και τη συντήρηση των προϊόντων που βρίσκονται στο σαρακοστιανό τραπέζι έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Τετάρτη 13/3 ο γενικός διευθυντής του ΕΦΕΤ, Παναγιώτης Βασιλόπουλος. «Οι καταναλωτές να προμηθεύονται τα τρόφιμα τους από επίσημους προμηθευτές» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε: «Η επιλογή αυτή καθεαυτή των τροφίμων, η μεταφορά τους, η αποθήκευσή τους στο σπίτι, η αποθήκευσή τους στο ψυγείο μας
και οι προσεκτικοί χειρισμοί για την προετοιμασία τους αποτελούν βασικά σημεία της διασφάλισης της ασφάλειάς μας» επισήμανε ως γενική οδηγία. Ειδικότερα για τα προϊόντα της Σαρακοστής συνέστησε: Να προσέχουμε αν έχουμε κάποια αλλεργία, να δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ένδειξη αλλεργιογόνων Να τα αποθηκεύουμε με ασφάλεια. Εάν πρόκειται να τα καταναλώσουμε μέχρι δύο μέρες (σε 48 ώρες), να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο, ειδάλλως σε σακούλες τροφίμων πρέπει να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για μεγαλύτερο διάστημα. Να διατηρούμε τα ωμά αλιεύματα, τα οστρακοειδή και τα αλιεύματα γενικότερα, μακριά από […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμβουλές, ΕΦΕΤ,symvoules, efet