Τα είδη σούσι που πρέπει να γνωρίζετε

Μπορεί να νομίζετε ότι το σούσι είναι απλά ψάρι τυλιγμένο σε φύκια, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι, από το σασίμι μέχρι το τσιράσι, οι οποίοι χρησιμοποιούν μια ποικιλία ψαριών και διαφορετικές προετοιμασίες. Ο οδηγός που ακολουθεί παρακάτω έχει όλα όσα πρέπει να ξέρετε, όπως τα εξήγησε στο delish.com ο Cyril Kabaoglu, επικεφαλής εκπαιδευτής σεφ στο Institute of Culinary Education. Τι είναι το σούσι; Σούσι σημαίνει
«ξινό ρύζι» στα ιαπωνικά, πράγμα λογικό, επειδή το ρύζι σούσι παρασκευάζεται με ξύδι. «Παρόλο που σήμερα συνδέουμε το σούσι με ωμά θαλασσινά, η ιστορία του σούσι είναι η ιστορία της συντήρησης μέσω της ζύμωσης», δήλωσε ο Kabaoglu. «Μόνο η ανάπτυξη της ψύξης επέτρεψε την κατανάλωση ψαριών χωρίς ζύμωση». Το narezushi, που σημαίνει «παστό ψάρι», είναι μία από τις πρώτες μορφές σούσι. Σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα ψάρια, σύμφωνα με τον Kabaoglu, τα αλατισμένα ψάρια και το μαγειρεμένο ρύζι τοποθετούνταν μαζί για να ζυμωθούν. Από τότε (και την εισαγωγή του ψυγείου) το σούσι […]
Keywords
Τυχαία Θέματα