Τα οφέλη των βιολογικών τροφίμων είναι μύθος, λέει ο καθηγητής του Χάρβαρντ – «Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία»

Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων θεωρείται εδώ και καιρό ως ο τρόπος αποφυγής της κατανάλωσης φυτοφαρμάκων. Τώρα, ένας καθηγητής του Χάρβαρντ έρχεται για να καταρρίψει αυτή την άποψη, καθώς ισχυρίζεται πως όλα αυτά είναι ψέματα. Ο Robert Paarlberg, αναπληρωτής καθηγητής στο Πρόγραμμα Επιστήμης Βιωσιμότητας της Σχολής Κένεντι του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων δεν είναι απαραίτητα καλύτερη. Μιλώντας στην εφημερίδα Harvard Gazette, ο Paarlberg δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να δείχνουν ότι τα βιολογικά
καλλιεργούμενα τρόφιμα είναι πιο θρεπτικά ή πιο ασφαλή για κατανάλωση», επικαλούμενος μελέτες που έδειξαν αμελητέες διαφορές μεταξύ τροφίμων που έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα και βιολογικών προϊόντων. Αναφέρθηκε σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ του 2012, η οποία δεν διαπίστωσε «πειστικές διαφορές μεταξύ βιολογικών και συμβατικών τροφίμων, όσον αφορά το θρεπτικό περιεχόμενο ή το όφελος για την υγεία». Ο όρος «βιολογικά» αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες καλλιεργούν ή επεξεργάζονται τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά και δημητριακά, και πρέπει να πληρούν κάποιες […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάρβαρντ – Δεν,charvarnt – den