Ταχίνι ή φιστικοβούτυρο; Τι να επιλέξεις!

Πολλές φορές θέλεις ένα υγιεινό άλειμμα ως συνοδευτικό του γιαουρτιού σου ή του oatmeal σου ή για να το αλείψεις πάνω από μια φέτα ψωμί και καλείσαι να αποφασίσεις μεταξύ ταχινιού και φιστικοβούτυρου ως πιο υγιεινών εναλλακτικών. Και τα δύο αλείμματα προσφέρουν μοναδικά διατροφικά οφέλη, οπότε η επιλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ατομικούς στόχους υγείας και τις διατροφικές προτιμήσεις. Το ταχίνι είναι μια πάστα από αλεσμένο σουσάμι και ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του. Αποτελεί εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων και πολυακόρεστων
λιπαρών, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Το ταχίνι παρέχει, επίσης, μια καλή δόση βασικών μετάλλων, όπως ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Επιπλέον, περιέχει φυτικές ενώσεις, όπως οι λιγνάνες και οι φυτοστερόλες, γνωστές για τις πιθανές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Από την άλλη πλευρά, το φιστικοβούτυρο είναι ένα κλασικό αγαπημένο προϊόν και διαθέτει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σε σύγκριση με το ταχίνι. Αποτελεί καλή πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, παρόμοια με το ταχίνι. […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταχίνι,tachini