Το Λισβόρι της Λέσβου μοσχοβολά γλυκάνισο

ToΟύζοΠλωμαρίου, κρατάει καλά κρυμμένο ένα μεγάλο μυστικό μέσαστο μικρό διάφανο μπουκάλι του, έναπολύτιμο συστατικό, δώρο της ελληνικής γηςστην καλύτερη εκδοχή του! Τον περίφημο γλυκάνισο,τοχαρακτηριστικό μυρωδικό του ούζου που ανάλογα με την ποιότητά του καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Η καλλιέργεια του γλυκάνισου για να έχει την υψηλότερη σε ποιότητα απόδοση πρέπει να γίνει στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό και το καταρτισμένο προσωπικό της ποτοποιίας του Ούζου Πλωμαρίου  με γνώμονα
 τον καιρό επιλέγει για τη σπορά του στο Λισβόρι της Λέσβου τη χρονική περίοδο που το χώμα είναι πιο εύφορο. Τα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας βρέχονται από τον κόλπο της Καλλονής επομένως έχουν εξασφαλισμένη την απαραίτητη δροσιά που χρειάζονται, ειδικά τις περιόδους των παρατεταμένων νοτιάδων του καλοκαιριού ενώ το μικροκλίμα της  συγκεκριμένης περιοχής  δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσει ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο!  Για περίπου 3 μήνες ο καρπός ωριμάζει με την διαρκή φροντίδα των ανθρώπων της ποτοποιίας του Ούζου Πλωμαρίου σε ιδανικές συνθήκες.Στη συνέχεια πραγματοποιείται η συγκομιδή του.Έπειτα ο γλυκάνισος αποξηραίνεται, συλλέγεται, […]
Keywords
Τυχαία Θέματα