Τυρόπιτα με φύλλο και υπολείμματα τυριών

Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 2 αυγά 1/4 φλ. τσαγιού μυρωδικά που περίσσεψαν (όπως μαϊντανός, δυόσμος, άνηθος, θυμάρι, βασιλικός), ψιλοκομμένα 15 φύλλα σφολιάτας 75 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 1 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί (π.χ. ρικότα, φέτα, μπρι), θρυμματισμένο ή ψιλοκομμένο 1 φλ. τσαγιού σκληρό τυρί (όπως τσένταρ, παρμεζάνα, γραβιέρα), χοντροτριμμένο 2 κ. γλ. σουσάμι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200/180 στον αέρα και βουτυρώστε ένα ταψί. Χτυπήστε το γάλα, τα αυγά και τα βότανα μαζί σε ένα μπολ. Τοποθετήστε ένα φύλλο σε μια καθαρή
επιφάνεια εργασίας και αλείψτε το με λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε το κατά μήκος στη βάση του προετοιμασμένου ταψιού, αφήνοντας τις δύο μακριές πλευρές να προεξέχουν. Από πάνω τοποθετήστε ένα άλλο βουτυρωμένο φύλλο προς την αντίθετη κατεύθυνση (κάθετα στο ταψί). Τέλος, τοποθετήστε 1 ακόμη φύλλο βουτυρωμένο κατά μήκος στο σκεύος. Ανακατέψτε τα μαλακά και τα σκληρά τυριά μαζί σε ένα μπολ και πασπαλίστε τη βάση με το ένα τρίτο από το μείγμα τυριών. Σχίστε χαλαρά 3 φύλλα […]
Keywords
Τυχαία Θέματα