Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κάρυ

Υλικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα φύλλα σπανακιού 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ. σ. σκόνη κάρυ 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού 2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου 450 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους 260 γρ. γάλα εβαπορέ 420 γρ. ζυμαρικά Ξύσμα και χυμό από 1/2 μέτριο λεμόνι Εκτέλεση Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σπανάκι και σοτάρετε 4-5 λεπτά ή
μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ανακατέψτε το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σοτάρετε 30-60 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρωματιστεί. Ανακατέψτε τον αρακά και σοτάρετε 60-90 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το ζωμό, τους κύβους ντομάτας και το γάλα εβαπορέ και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε 8-10 λεπτά ή μέχρι […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζυμαρικά,zymarika