NFL Athens: Νέα ρεκόρ στο Mile Run δρόμου από Εμμανουέλα Πλάκα και Σπύρο Προδρομίδη

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και την Πέμπτη 16 Μαΐου στους παράλληλους αγώνες δρόμου ενός μιλίου (1.609,344μ), που διοργανώθηκαν την 2η ημέρα του 8ου NFL Athens σημειώθηκαν όχι ένα αλλά δύο νέα ρεκόρ, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή!

Η Εμμανουέλα Πλάκα του Αίαντα Σαλαμίνας μετά από μία συναρπαστική κούρσα που κρίθηκε στα τελευταία 100 μέτρα, τερμάτισε πρώτη στο ΑΝΤ1

Mile Run με χρόνο 4:54.30, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ντενίσα Μπάλα του Παναθηναϊκού ΑΟ, η οποία τερμάτισε σε 4:56.46 και 3η την Γλυκερία Σκάρκου του ΑΟΠ Φαλήρου που έκανε χρόνο 5:28.60. Ενώ στον αγώνα συμμετείχε και η Ντενίζ Δημάκη από τον ΓΑΣ Ιλισσός που τερμάτισε 6η με επίδοση 5:49.62.

Αντίστοιχα στους άνδρες την 1η θέση κατέλαβε ο Σπύρος Προδρομίδης του ΓΣ Αμαρουσίου με 4:36.19, αφήνοντας 2ο τον Αλέξανδρο Μανιφάβα του ΓΑΣ Ιλισσού με 4:37.54 και 3ο τον Γεώργιο Μενή του ΑΟΠ Φαλήρου με χρόνο 4:45.83. Οι Πλάκα και Προδρομίδης σημείωσαν μάλιστα νέο ρεκόρ στο μίλι καταρρίπτοντας αντίστοιχα τις επιδόσεις των Αναστασία Μαρινάκου (4:55.57) και Ανδρέα Δημητράκη (4:38.82).

Παράλληλα με τους αγώνες ανδρών και γυναικών ΑΝΤ1 Mile Run το φετινό πρόγραμμα του NFL Athens περιείχε και έναν ιδιαίτερο αγώνα τον ΑΝΤ1 Paralympic Mile με νικητές τους Χρήστο Μελέτη (10:29.60), τον Χρήστο Γαλλαίο (11:16.76) και Χρήστο Κυπριώτη (11:54.90).

Την εκκίνηση σήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώργος Καπελλάκης, ενώ στον αγώνα συμμετείχαν και ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στην Μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος έχει οριστεί και μέλος της επιτροπής αθλητών της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) και διένυσε την απόσταση ενός μιλίου του NFL Athens μαζί τη σύζυγο και συνοδό του, Κατερίνα και την κορούλα τους!

Η ταλαντούχα αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, Εμμανουέλα Πλάκα, η οποία κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. γυναικών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2023 μετά την νίκη της στο ΑΝΤ1 Mile Run που έγινε την 2η ημέρα του 8ου NFL Athens στην Αγορά του ΟΑΚΑ, μιλώντας στο nflathens.com έστειλε το δικό της μήνυμα:

"Είμαι πολύ χαρούμενη για την επίδοσή μου αλλά πρωτίστως που τρέχω σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα και θέλω όσο τρέχω να είμαι εδώ κάθε χρόνο για να στηρίζω και εγώ αυτόν τον ιερό σκοπό. Στόχος μου είναι να κάνω μεγάλα ρεκόρ εδώ στο NFL Athens. Όλοι μαζί πρέπει να τρέχουμε όσο περισσότερο γίνεται σε έναν τόσο σπουδαίο αγώνα, ούτως ώστε να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γίνεται για το Μαζί για το Παιδί".

Από την πλευρά του ο αθλητής του ΓΣ Αμαρουσίου, Σπύρος Προδρομίδης που επίσης κατέρριψε το ρεκόρ του αγώνα, σημείωσε:

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επίδοσή μου. Έκανα μια στρωτή κούρσα παρά τον αέρα που υπήρχε. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι πως η άθληση είναι πολύ σημαντική για όλους και πως όλοι πρέπει να στηρίζουμε τέτοιους αγώνες όπως το NFL Athens, που είναι αφιερωμένος στο Μαζί για το Παιδί".

Ακολουθήστε το No Finish Line Athens:

https://www.youtube.com/channel/UC9Vuy4T3024osQ34NnKfxJQ

https://www.tiktok.com/discover/no-finish-line-athens

https://www.facebook.com/NoFinishLineAthens/

https://www.instagram.com/nflathens/

https://twitter.com/NFLAthens

Επικοινωνήστε με το No Finish Line Athens στο: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα