Λουτσέσκου: "Στο μυαλό μας μόνο το ματς της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στάθηκε στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για τον τίτλο και σημείωσε πως στο μυαλό του ίδιου είναι μόνο η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (15/5).

"Μετά το ματς με την Λαμία σας είχα πει ότι ήμασταν σε μια δύσκολη περίοδο

με την ίωση που μας είχε χτυπήσει, μας έκανε να χάσουμε δυνάμεις. Είχαμε ένα γεμάτο πρόγραμμα. Βήμα-βήμα έχουμε βελτιωθεί και επιστρέψαμε, βγάλαμε μια φανταστική αντίδραση με την ΑΕΚ. Μας έχει δώσει ένα εξτρά κίνητρο η νίκη με την ΑΕΚ και σήμερα οι παίκτες ήταν πειθαρχημένοι, έδειξαν όλοι πνεύμα μαχητή, ακόμα και όσοι ήταν στον πάγκο.

Μια ομάδα δουλεμένη όπως η δική μας ειναι λογικό να βγάλει αντίδραση, ακόμα και μετά από ένα δύσκολο διάστημα. Είναι η αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός είχε μια έλλειψη ενέργειας, όχι τοσο για το ματς της Πέμπτης, όχι από την τεράστια πρόκριση που πέτυχε στον τελικό του Conference League. Υπάρχουν παράγοντες που κρίνουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα και πάντα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ τελειώνει την σεζόν όπως την άρχισε με νίκες σε must win αναμετρήσεις:

"Είναι πολύ περίεργο να μιλάμε για τον τίτλο τώρα. Πριν τις 28 Ιουλίου δεν μας έδινε κανείς ελπίδες για τον τίτλο και κανείς για να κάνουμε πορεια στην Ευρώπη. Ειναι φυσιολογικό να μας έδωσει ψυχολογία στην Ευρώπη όσα κάναμε. Όλα αυτά τα παιχνίδια που δώσαμε στην Ευρώπη μας έδωσαν αυτή την γνώση στην μάχη. Δεν έχω να σκεφτώ ιδιαίτερα για το μέλλον, μόνο για το ματς της Τετάρτης. Πρέπει να εχουμε την ίδια εικόνα και αυτή ειναι η λογική μας. Παιχνίδι με παιχνίδι. Απολαμβάνουμε την στιγμή και είμαστε αφοσιωμένοι μόνο στο επόμενο ματς".

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα ειναι πιο προετοιμασμένος από τον Ολυμπιακό σε εναν ανάλογο τελικό για το πρωτάθλημα:

"Πρέπει να σε κριτικάρω, ευχαριστώ για τα σχόλια όμως. Κάθε ομάδα παλεύει για κάτι. Για να πάρει τον τίτλο, για να παίξει στην Ευρώπη του χρόνου, για την 2η θέση, για την 3η θέση, για την 4η θέση. Δεν έχει τελείωσει τίποτα για καμιά ομάδα. Πρέπει να προετοιμαστούμε να τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο με τον Παναθηναϊκό. Εμείς θέλουμε να δώσουμε την μάχη μας. Έχουμε εξασφαλίσει την 3η θέση εμείς κάτι που αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα μας".

Για το αν πηγαίνει σε μια νέα προσέγγιση με περισσότερο προσεκτικό σχημα και έμφαση στις μεταβάσεις:

"Κερδίσαμε με 2-0 τον Ολυμπιακό, οπότε δεν έχει σημασία πως έγινε. Υπάρχουν παιχνίδια μπροστά μας σημαντικά. Δεν έχει σημασία να σας αναλύσω πως παίξαμε και τι κάναμε".

Για το ότι ειναι προσγειωμένος και το ότι δεν έχει σχέση με τον... παλιό Λουτσέσκου μετά από δυο μεγάλες νίκες σε δυο σερί ντέρμπι:

"Πιστεύω ότι αυτή η ισορροπία κρατάει την συγκέντρωση για το επόμενο ματς. Πρέπει να πάμε με την ιδια εικόνα και με τον Παναθηναϊκό. Το πιο σημαντικό είναι την Τετάρτη να παραμένουμε ισορροπημένοι, συγκεντρωμένοι και να δώσουμε ότι έχουμε όπως και σήμερα. Δεν ξέρω γιατί με ρωτάτε, αλλά εγώ πάντα ημουν ισορροπημένος. Τα πράγματα εδώ πέρα αλλάζουν πολύ γρήγορα, την μια μέρα εισαι ο καλύτερος στον κόσμο και την άλλη μέρα εισαι ο χειρότερος.

Έχω αυτή την ισορροπία ως άνθρωπος γενικότερα. Ίσως ειμαι κουρασμένος, αλλά ειμαι απολύτως ικανοποιημένος για την εμφάνιση και την νίκη. Έχουμε σε δυο μέρες ένα άλλο ματς και πρέπει να δώσουμε την καρδιά μας και την ψυχή μας για να κερδίσουμε. Θα ειναι κρίμα σε αυτή την φανταστική σεζόν που κάνουμε, να πάει στράφι η προσπάθεια μας.

Ξεκινήσαμε όχι απλά από το μηδέν, αλλά από το... μείον και φτάσαμε στο 56ο παιχνίδι να διεκδικούμε τον τίτλο. Ειμαστε σε αυτή την κατάσταση και προσωπικά με απασχολεί μόνο το ματς με τον Παναθηναϊκό. Φτάσαμε για μια ακόμα φορά σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάναμε πολύ καλά ματς. Εχω απόλυτη ικανοποιήση για όσα πετύχαμε φέτος, απόλυτη ικανοποίηση για τις νίκες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς της Τετάρτης".

Για την απάντηση μετά το ματς με την Λαμία ότι ειναι μια ομάδα μαχητών και το τι είπε στους παίκτες στα αποδυτήρια:

"Θα μιλήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος...".

Keywords
Τυχαία Θέματα