Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων πολυνίκης στην Α' Φάση του 90ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Η ομάδα του ΝΟΙ συγκέντρωσε συνολικά σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών , Νέων, Κ23 και Εφήβων-Νεανίδων 16 μετάλλια εκ των οποίων 12 χρυσά 3 ασημένια κι ένα χάλκινο, τα διπλάσια χρυσά από τον δεύτερο στην κατάταξη ΝΟ Θεσσαλονίκης που κατέκτησε 6 χρυσά , 3 ασημένια και 8 χάλκινα , ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης «Ο Αλιάκμων» με 6 χρυσά και 2 ασημένια.

Οι Γιαννιώτες επικράτησαν και ξεχωριστά αφού στην κατηγορία

Ανδρών-Γυναικών κατέκτησαν 8 χρυσά μετάλλια με τον ΝΟΘ να κερδίζει 2 χρυσά , 2 ασημένια 4 χάλκινα και τον ΝΑΟ Καλαμαριάς 2-2-2 αλλά και στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Κ23 με 4 χρυσά , 3 ασημένια 1 χάλκινο αφήνοντας δεύτερο τον ΝΟΘ (4-1-4) και τρίτο τον ΝΟ Κοζάνης με 4-1-0.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η τελευταία σημερινή μέρα ήταν πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα πληρώματα να κάνουν τις καλύτερες τους εμφανίσεις και να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο ως το τέλος.

Πιο ταλαιπωρημένη ασφαλώς η κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων κάποιοι τελικοί από την οποία ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή αφού χθες επικράτησαν δυνατοί άνεμοι που καθυστέρησαν το πρόγραμμα με αποτέλεσμα να πέσει το σκοτάδι πριν ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 90ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν πήραν μέρος οι αθλητές κι αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας που προετοιμάζονται για την τελική προολυμπιακή ρεγκάτα που θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο στη Λουκέρνη και θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στην ίδια πόλη της Ελβετίας για τα πληρώματα που έχουν ήδη προκριθεί.

Όλοι όμως οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας ήταν παρόντες στο Σχοινιά και μάλιστα υποδέθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση που παρακολούθησε τους περισσότερους τελικούς της ημέρας , έκανε απονομές , συνομίλησε με αθλητές, προπονητές και παράγοντες και τόνισε ότι με την βοήθεια της Πολιτείας η Κωπηλασία μπορεί να καταφέρει ακόμη περισσότερα πράγματα και είναι έτοιμη να σταθεί στο πλευρό της για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα με το νέο αγώνισμα της Παράκτιας Κωπηλασίας που θα ενταχθεί στο ολυμπιακό πρόγραμμα από το 2028.

Εξαιρετική ήταν για μια ακόμη φορά η παρουσία και η βοήθεια των αθλητών της Ανάπτυξης που με την καθοδήγηση της υπεύθυνης προπονήτριας Δήμητρας Γιαννιού έφεραν εις πέρας ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο.

Η Δήμητρα Γιαννιού η οποία ήταν και φέτος η «φωνή» της Live Streaming μετάδοσης των αγώνων που ολοκληρώθηκε παρά τα πολλά εμπόδια που προέκυψαν λόγω του άσχημου καιρού κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο. Τη μετάδοση της Κυριακής μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο YouTube όπως και τις δηλώσεις του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Πλέον το ραντεβού για την Β΄φάση και την ολοκλήρωση του 90ου Πανελληνίου πρωταθλήματος δίνεται στην Καστοριά το σαββατοκύριακο 20-21 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Α Φάση, 90ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος,naftikos omilos ioanninon, a fasi, 90ou panelliniou protathlimatos