Ολυμπιακός: Το know how του Μεντιλίμπαρ που θέλει να φτάσει Κλοπ, Ενρίκε και Τούχελ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan Super League. Μετά την ισοπαλία 2-2 στη Λεωφόρο και την επιστροφή από το 2-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του παρουσία για την επόμενη χρονιά.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι συγκεντρώνονται στο σπουδαιότερο παιχνίδι της ιστορίας τους και μετρούν αντίστροφα για το μεγάλο ματς. Την επόμενη Τετάρτη (29/5, 22:00, COSMOTE

SPORT, MEGA, LIVE SPORT24) αντιμετωπίζουν την Φιορεντίνα στην OPAP Arena με έπαθλο την κούπα του Conference League.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα να προετοιμαστεί, με τον Μεντιλίμπαρ να έχει δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του την Τρίτη (21/5) και την Τετάρτη (22/5). Ο Ισπανός προπονητής ξέρει καλά πώς να προετοιμάσει την ομάδα του για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Άλλωστε, έχει ξαναζήσει ήδη δύο τέτοιες μεγάλες βραδιές στην καριέρα του. Πρώτη φορά στις 31 Μαΐου του 2023 στην Πούσκας Αρίνα, με τον Μεντιλίμπαρ να οδηγεί την Σεβίλλη στον τίτλο του Europa League στον τελικό απέναντι στη Ρόμα. 1-1 είχε λήξει η κανονική διάρκεια και η παράταση, με τους Ανδαλουσιανούς να επικρατούν 4-1 στα πέναλτι.

Άλλη μία μεγάλη βραδιά ήταν το Super Cup κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στο Καραϊσκάκης τον περασμένο Αύγουστο, με τη Σεβίλλη να λυγίζει στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, ξέρει καλά τι απαιτείται το διάστημα πριν από έναν τελικό, ώστε να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του ήρεμους, αλλά και... πριζωμένους, ταυτόχρονα. Οι πλειονότητα των παικτών δεν έχουν βιώσει ένα τέτοιο ματς, ωστόσο έχουν τον Ισπανό προπονητή να τους δείξει τον δρόμο.

Ο Μεντιλίμπαρ κυνηγάει την δεύτερη κούπα του

Ο Μεντιλίμπαρ έχει καρφωμένο το βλέμμα του στην back to back ευρωπαϊκή κούπα. Μετά την κατάκτηση του Europa League την περσινή σεζόν θέλει να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του και το Conference League.

Εάν τα καταφέρει στην OPAP Arena απέναντι στην Φιορεντίνα, τότε θα μπει στο "κλαμπ" των προπονητών, οι οποίοι έχουν σηκώσει δύο κούπες διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει βαριά ονόματα όπως είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Λουίς Ενρίκε, ο Τόμας Τούχελ, ο Φάμπιο Καπέλο και ο Μπόμπι Ρόμπσον. Οπότε γίνεται αντιληπτό, πόσο μεγάλη είναι η τιμή για τον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού.

Οι προπονητές με πάνω από δύο κούπες διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA: 9 κούπες: Κάρλο Αντσελότι 7 κούπες: Πεπ Γκουαρδιόλα, Άλεξ Φέργκιουσον, Τζιοβάνι Τραπατόνι 6 κούπες: Αρίγκο Σάκι 5 κούπες: Μπομπ Πέισλι, Ζινεντίν Ζιντάν, Νερέο Ρόκο, Χοσέ Μουρίνιο, Λουίς Φαν Χααλ 4 κούπες: Γιουπ Χάινχες, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, Ελένιο Ερέρα, Γιόχαν Κρόιφ, Ραιμόν Γκετάλ, Ράφαελ Μπενίτεθ, Νέβιο Σκάτα, Ουνάι Έμερι, Ντιέγκο Σιμεόνε 3 κούπες: Χοσέ Βιγιαλόνγκα, Μπράιαν Κλαφ, Ότμαρ Χίτσφελντ, Στέφαν Κοβάκς, Ντίτμαρ Κράμερ, Ερνστ Χάπελ, Μιγκέλ Μουνιόθ, Ούντο Λάτεκ, Μαρσέλο Λίπι, Βάλερι Λομπανόφσκι, Σβεν-Γκόραν Έρικσον, Βίκτορ Φερνάντες, Χουάντε Ράμος 2 κούπες: Λουίς Καρνίλια, Μπέλα Γκούλτμαν, Τόνι Μπάρτον, Φάμπιο Καπέλο, Λουίς Ενρίκε, Γιούργκεν Κλοπ, Χάνσι Φλικ, Τόμας Τούχελ, Γκους Χίντινκ, Μπιλ Νίκολσον, Μπόμπι Ρόμπσον, Λουίς Φερναντές, Τζανλούκα Βιάλι, Ααντ ντε Μος, Λουίς Μολόβνι, Χουμπ Στέβενς, Μιρτσέα Λουτσέσκου, Ντικ Άντβοκαατ, Ζεράρ Ουλιέ, Κίκε Φλόρες, Κλαούντιο Ρανιέρι, Τόμισλαβ Ίβιτς
Keywords
Τυχαία Θέματα