Ρεάλ: Ο Τόνι Κρόος βάζει τέλος στην καριέρα του μετά το Euro 2024

Φέτος, μπαίνει τελεία σε μία τεράστια καριέρα. Ο Τόνι Κρόος ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram πως σε ηλικία 34 ετών θα κρεμάσει τα παπούτσιά του, κάτι το οποίο θα συμβεί μετά το Euro 2024, όπου θα πει το αντίο στο γερμανικό κοινό.

Ο Κρόος εξήγησε πως είναι το κατάλληλο timing, μίλησε για το συναισθηματικό του δέσιμο με τους μερένγκες και υπογράμμισε πως ήθελε να κλείσει την καριέρα του με τη φανέλα της Ρεάλ.

"17 Ιουλίου 2014 - η ημέρα

της παρουσίασής μου στη Ρεάλ Μαδρίτης, η μέρα που άλλαξε τη ζωή μου. Η ζωή μου ως ποδοσφαιριστής - αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Ήταν η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στο μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο. Μετά από 10 χρόνια, στο τέλος της σεζόν αυτό το κεφάλαιο φτάνει στο τέλος του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την επιτυχημένη περίοδο! Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους όσους με υποδέχτηκαν με ανοιχτή καρδιά και με εμπιστεύτηκαν. Αλλά ιδιαίτερα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αγαπητοί Μαδριδίστας, για τη στοργή και την αγάπη σας από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία.

Ταυτόχρονα αυτή η απόφαση σημαίνει ότι η καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής θα τελειώσει αυτό το καλοκαίρι μετά το πρωτάθλημα του Euro. Όπως έλεγα πάντα: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και θα είναι η τελευταία μου ομάδα. Είμαι χαρούμενος και περήφανος, που στο μυαλό μου βρήκα το σωστό timing για την απόφασή μου και που μπορούσα να την επιλέξω μόνος μου. Η φιλοδοξία μου ήταν πάντα να τελειώσω την καριέρα μου στο απόγειο του επιπέδου απόδοσης μου. Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο μια βασική σκέψη: Στα 15! Hala Madrid Y Nada Mas" ανέφερε στην ανάρτησή του.

Μία λαμπρή καριέρα γεμάτη κούπες

Ο Κρόος μεταπήδησε από τα τμήματα υποδομής της Χάνσα Ρόστοκ στην Μπάγερν, εκεί όπου βρέθηκε από το 2007 έως το 2014, με σύντομο διάλειμμα τη σεζόν 2008/9 που είχε δοθεί δανεικός στη Λεβερκούζεν. Με τους Βαυαρούς είχε 205 συμμετοχές και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Γερμανίας, ένα Champions League, ένα διηπειρωτικό, ένα UEFA Super Cup και ένα SuperPokal.

Το 2014 πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ για το ποσό των 25.000.000 ευρώ και στο Μπερναμπέου έγραψε ιστορία τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο Γερμανός μέσος κατέγραψε 464 συμμετοχές με 28 γκολ, τέσσερα Champions League, τέσσερα πρωταθλήματα, πέντε διηπειρωτικά, ένα Κύπελλο Ισπανίας, τέσσερα UEFA Super Cup και τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ο Κρόος φυσικά είχε και 108 συμμετοχές με την εθνική Γερμανίας. Κορυφαία του στιγμή με το εθνόσημο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Πλέον, στο Euro που θα διοργανωθεί στα γήπεδα της πατρίδας του θα προσπαθήσει να γράψει τον τέλειο επίλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα