Τσιτσιπάς - Τζάρι 1-2: Ο Στέφανος δεν τα κατάφερε κόντρα στον Χιλιανό και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Rome Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.8) δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις υψηλές "πτήσεις" του τη φετινή σεζόν στη χωμάτινη επιφάνεια, έχασε με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 4-6) από τον Χιλιανό Νικολάς Τζάρι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Rome Masters.

Πλέον, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στρέφει την προσοχή του στο δεύτερο Grand Slam της σεζόν, Roland Garros,

το οποίο αρχίζει στις 26 Μαΐου στο Παρίσι.

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς κέρδισε στο στρίψιμο του νομίσματος και σέρβιρε για να κάνει με το "καλησπέρα" το 1-0.

Ο Νικολάς Τζάρι απάντησε άμεσα για το 1-1, για να πάρει στη συνέχεια ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τρία σερί games και να ξεφύγει με 4-1, σπάζοντας πρώτος το σερβίς του Χιλιανού στο τέταρτο game του πρώτου σετ.

Ο Τζάρι έδειξε σημάδια ανάκαμψης "σβήνοντας" τέσσερα break points για να μειώσει σε 4-2, ωστόσο ο Στέφανος συνέχισε να κρατάει με άνεση το σερβίς του χάρις στο υψηλό ποσοστό κερδισμένων πόντων από το πρώτο σερβίς (76% με 16/21 προσπάθειες), με συνέπεια να πάρει ακόμα ένα σετ στο τουρνουά της Ρώμης και να κάνει το 1-0 κόντρα στον Χιλιανό μετά από 47'.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι καθ' όλη τη διάρκειά του, καθώς ο Τσιτσιπάς αρχικά έσβησε συνεχόμενα break points του Τζάρι στο δεύτερο game για να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ με το ίδιο νόμισμα απάντησε ο Χιλιανός στο έβδομο game.

Ο Τσιτσιπάς απώλεσε τρία break points, με συνέπεια στο τέλος να χάσει και το game από τον Τζάρι για το 4-3 του αντιπάλου του Έλληνα.

Ο Στέφανος σέρβιρε με επιτυχία στο 10ο game για να παραμείνει στο σετ, έκανε το 5-5 και έστειλε το παιχνίδι να κριθεί στα επτά νικητήρια game.

Εκεί ο Χιλιανός ήταν πιο ψύχραιμος, έκανε για πρώτη φορά break στο σερβίς του Τσιτσιπά, κέρδισε με 7-5 το δεύτερο σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ το σκηνικό ήταν διαφορετικό, με τους δύο τενίστες να μην μπορούν να αποσπαστούν ο ένας από τον άλλον, αλλά να σπάνε από νωρίς ο ένας το σερβίς του άλλου.

Πρώτος το κατάφερε ο Τσιτσιπάς μόλις στο τρίτο game για να πάρει προβάδισμα με 2-1, με τον Τζάρι να απαντάει με το ίδιο νόμισμα αμέσως για το 2-2.

Έκτοτε κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να ξεμακρύνει, οι αποστάσεις στα χτυπήματα και στις αποφάσεις τους στον παιχνίδια εκμηδενίστηκαν και το σετ οδηγήθηκε στο δέκατο game.

Εκεί ο Τζάρι έδειξε για ακόμα μια φορά στο κρίσιμο σημείο το καθαρό του μυαλό, έσπασε για δεύτερη φορά στο ματς το σερβίς του Τσιτσιπά, έκανε το 6-4 και πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα