Επιμένουν στην κατάθεση και ψήφιση του ν/σ

Χωρίς πολιτική συμφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην άμεση κατάθεση και ψήφιση του. Δεν προτίθεται η κυβέρνηση να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο διεμήνυσαν αμέσως μετά τη σύσκεψη κυβερνητικές πηγές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

τόνισε ότι η επιθυμία του κόμματος του είναι να έρθει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης το νομοσχέδιο στη βουλή και ενδεχομένως να υπάρξουν βελτιώσεις πριν ψηφιστεί, διαφορετικά -όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει άμεσα τη δική του πρόταση νόμου, ευελπιστώντας η ΝΔ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να την ψηφίσει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι είναι δημοκρατική υποχρέωση να κατατεθεί το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την οποία καθυστέρηση. Εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του με την έκθεση της νομοπαρασκευαστική επιτροπής κατηγορώντας την ότι ελέγχεται για απαράδεκτη σκοπιμότητα.

Επίσης ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας των νέων και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ σημείωσε ότι ετέθη το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης και η ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα.

Για τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ θα συζητήσουμε με την τρόικα την επόμενη φορά, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς για τον ενιαίο φόρο των ακινήτων και για το πώς θα προκύψει τελικά η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ο υπουργός παρέπεμψε στην αυριανή συνεδρίαση της διακομματικής.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Οι όποιες διαφωνίες στη συγκυβέρνηση, γύρω από το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τη συνολική αντιλαϊκή ατζέντα της σύσκεψης και τη συμφωνία των εταίρων στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και τη νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα μέσω καινούργιων και εξοντωτικών φόρων" επισημαίνει με σχόλιό του το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα