Νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση αποκρατικοποιήσεων

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε πως έγινε ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ για τα 10 ωριμότερα έργα και πως ανατέθηκε στον ΓΓ της
κυβέρνησης να ετοιμάσει νομοσχέδιο στο οποίο θα υπάρχουν 77 διοικητικές πράξεις που θα διευκολύνουν τις αποκρατικοποιήσεις και αφορούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών, Ανάπτυξης και Ενέργειας.

Οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου που συνδέεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε πως δεν πρέπει «να μιλάμε μόνο για την όψη των δύσκολων δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και για το πώς θα κάνουμε το κράτος «μικρότερο και εξυπνότερο», ενώ σημείωσε πως οι προτάσεις του ταμείου Αξιοποίησης και στηρίζονται και ενθαρρύνονται.

«Η όποια αποκρατικοποίηση θα πρέπει να διασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και οι επενδύσεις να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Κουβελης πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωση της λίστας αποκρατικοποιήσεων.

Δέκα επιχειρήσεις θέτει σε προτεραιότητα προς αποκρατικοποίηση η κυβέρνηση σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έγινε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στη σύσκεψη των πολιτικών του κυβερνητικού συνασπισμού στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πρόκειται για τα εξής: Ελληνικό, Αφάντου στη Ρόδο, Κασσιόπη στην Κέρκυρα, IBC, Golden Hall, Κρατικά Λαχεία, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦ, ΟΠΑΠ, 48 Ακίνητα του δημοσίου.

Οι κυβερνητικοί εταίροι θα έχουν νέα συνάντηση αύριο στις 6 το απόγευμα. 
Keywords
Τυχαία Θέματα