Ο Γ. Παρασκευόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, μίλησε στις 13/06 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Τα πράσινα κόμματα είναι κόμματα διαλόγου, συναινέσεων και συνεργασιών. Συνεργάζονται σε όλα, εκτός από τις εκλογές. Αυτό που κάναμε ήταν να πάρουμε πρωτοβουλίες διαλόγου. Καταθέσαμε 10 σημεία για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, θεωρούμε ότι
τις μέρες των κυβερνητικών διαβουλεύσεων έπρεπε να το είχαν κάνει όλα τα κόμματα, για να δούμε πού συμφωνούν και πού διαφωνούν...
Πρωτοβουλίες διαλόγου θέλουμε. Θέλουμε και συνεργασίες, αλλά να έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο και να δίνουμε λύσεις. Και αυτό το βλέπουμε και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετεκλογικά, η οποία  θα μπορεί, για παράδειγμα, να σεβαστεί πρώτα από όλα την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, να κρατήσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να μας διατηρήσει εντός ευρωζώνης, γιατί έξοδος από το ευρώ θα ήταν κορύφωση του μνημονίου και όχι αναίρεσή του. Και εξίσου σημαντικό, να αναζητήσουμε λύσεις πέρα από το μνημόνιο. Αλλά, πέρα από αυτό, θέλουμε τον διάλογο με όλους γιατί βλέπουμε και τον κίνδυνο να χωριστεί, η κοινωνία στα δύο. Να βρεθούν οι μισοί Έλληνες να μη μιλάνε στους άλλους μισούς. Κι εκεί θέλουμε να είμαστε στη Βουλή και να είμαστε ανάχωμα, να κάνουμε μια προγραμματική αντιπολίτευση και να κρατάμε ανοιχτές τις γέφυρες και της αντιπαράθεσης και του διαλόγου».

* Για μετεκλογικές συνεργασίες:

«Οι αποστάσεις μας -αυτή την στιγμή- με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ -την κυβερνητική τους φιλοσοφία όπως είναι τώρα-, είναι πάρα πολύ μεγάλες. Είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας με αυτούς, παρά με δυνάμεις όπως η Δημοκρατική Αριστερά ή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χρειάζεται όμως και εμείς και αυτοί να βάλουμε νερό στο κρασί μας και κυρίως, να ανοίξουμε τα χαρτιά μας στην κοινωνία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα