Mazars: Σε επίπεδο-ρεκόρ η αισιοδοξία των ανώτατων διοικητικών στελεχών

Κάθε χρόνο η Mazars, ελεγκτική, συμβουλευτική και φορολογική εταιρεία, συγκεντρώνει τις απόψεις ανώτατων στελεχών από όλον τον κόσμο για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που επηρεάζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων και, κατ’ επέκταση, της οικονομίας στο σύνολό της.

Όπως προκύπτει από την Έκθεση C-suite: Η αισιοδοξία για το μέλλον των επιχειρήσεων φτάνει σε ιστορικό υψηλό. Συγκεκριμένα, το 89% αναφέρει αύξηση εσόδων και το

94% αναφέρει θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη το 2024, οκτώ μονάδες πάνω από το προηγούμενο έτος.

Οι οικονομικοί παράγοντες, όπως ο υψηλός πληθωρισμός, το αυξημένο κόστος ζωής (+37%) και οι τιμές της ενέργειας (+33%) είναι αυτοί που επηρεάζουν περισσότερο τις επιχειρήσεις το 2024. Το 44% των ανώτατων στελεχών δηλώνει «πολύ σίγουρο» ότι είναι σε θέση να διαχειριστεί τους ανωτέρω παράγοντες.

Πρόκειται για ποσοστό αυξημένο κατά 6% έναντι της Έκθεσης της προηγούμενης χρονιάς. Το ποσοστό των επιχειρήσεων που ενισχύουν τις επενδύσεις αυξήθηκε στο 66% (αύξηση 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος). Η διεθνής επέκταση αναδεικνύεται ως βασικός άξονας προτεραιότητας για τα προσεχή χρόνια για το 35% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Mazars, -ρεκόρ,Mazars, -rekor