Ρεκόρ συμμετοχών στα ΕΒΓΕ 2024

Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Σχεδιασμού Οπτικής επικοινωνίας (ΕΒΓΕ) 2024, στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Δημάρχου της πόλης και άλλων εκπροσώπων από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.

Η φετινή διοργάνωση σημείωσε σημαντική αύξηση των συμμετοχών κατά 6% σε σχέση με την περσινή χρονιά, με πάνω από 1.370 έργα να υποβάλλονται,

το μεγαλύτερο νούμερο των τελευταίων 15 ετών του θεσμού.

Οι συμμετοχές προήλθαν από περισσότερα από 400 διαφορετικά γραφεία και δημιουργούς, καταρρίπτοντας και αυτό το ρεκόρ. Για πρώτη φορά στην 23χρονη ιστορία των ΕΒΓΕ, το βραβείο Μέγα ΕΒΓΕ απονεμήθηκε ισοψηφώντας σε δύο γραφεία, την DpS Athens και τη Beetroot. Το «ΕΒΓΕ Συνολικής Προσφοράς – Στέργιος Δελιαλής» απονεμήθηκε στον Άγγελο Μπάκα, για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της γραφιστικής.

Τα νικητήρια έργα εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο του Ύψιλον στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 24 Μαΐου. Σημειώνεται ότι ο νέος θεσμός «ΕΒΓΕ Ημέρες Design» λειτούργησε για 4 μέρες με εργαστήρια, ομιλίες, open studios και εκθέσεις, αποτελώντας σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμα των ΕΒΓΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα