«Το Βήμα» γιορτάζει την «Ημέρα της Ευρώπης»

Η εφημερίδα «Το Βήμα», μέσω του θεσμού των «Μαθητικών Εφημερίδων», και το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ευρώπης», με θέμα «Η Δημοσιογραφία ως πυλώνας Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία ως θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και με τη συμμετοχή μαθητών που εργάστηκαν για την ειδική έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «Το Βήμα της Ευρώπης».

Οι συμμετέχοντες

θα εστιάσουν στην πορεία της δημοσιογραφίας, στην εξέλιξη των ΜΜΕ και θα αναζητήσουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από δημοσιογράφους έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και ψηφιακών μέσων του ομίλου της Alter Ego Media.

Στο πάνελ των συζητήσεων θα συμμετέχουν η αρχισυντάκτρια ελεύθερου ρεπορτάζ και υπεύθυνη για την έκδοση των Μαθητικών Εφημερίδων του Βήματος, Μάρνυ Παπαματθαίου, η παρουσιάστρια κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Mega, Κατερίνα Παναγοπούλου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του 104,6 My Radio, Χάρης Χρονόπουλος και ο Head of Digital Storytelling tovima.gr, Γιώργος Πολυμενέας, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση του πάνελ θα έχει η δημοσιογράφος του Mega, Κωνσταντίνα Ζαντοπούλου με τιμώμενο καλεσμένο τον χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα