AVM FRITZ!Powerline 1240 AX: Ταχύτατο internet από πρίζα σε πρίζα!

Αξιοποιώντας την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση του χώρου σας, το powerline της AVM μεταφέρει την απρόσκοπτη πρόσβαση στο δίκτυο σε κάθε γωνιά του σπιτιού, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο με WiFi 6 και gigabit ταχύτητες.

Aργά αλλά σταθερά, η ποιότητα και η ταχύτητα των οικιακών συνδέσεων στο internet βελτιώνεται στη χώρα μας. Ακόμα, όμως, και αν στο προσεχές μέλλον εξοπλιστείτε με μια FTTH σύνδεση της τάξεως του 1Gbps, ένα σημαντικό πρόβλημα κινδυνεύει να παραμείνει άλυτο: πώς διαμοιράζεται

η πρόσβαση με εξίσου υψηλές ταχύτητες και στα πιο απομακρυσμένα δωμάτια ενός σπιτιού; Είναι δεδομένο πως ολοένα και περισσότερες συσκευές διεκδικούν μερίδιο στο bandwidth από κάθε γωνιά του νοικοκυριού σας, από την κουζίνα μέχρι και το… μπάνιο. Έξυπνες ζυγαριές, air fryer και κλιματιστικά με WiFi, smartwatch, τηλεοράσεις και παιχνιδομηχανές, ζητούν αδιάκοπα επικοινωνία με το διαδίκτυο και θα ήταν άδικο μια γρήγορη σύνδεση με τον πάροχο της επιλογής σας να περιορίζεται σε μια ακτίνα γύρω από τη θέση του router, συνήθως στο σαλόνι.

Η τεχνολογία powerline αναλαμβάνει να «μεταλαμπαδεύσει» τα πλεονεκτήματα μιας ταχύτατης σύνδεσης σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μέσω της υπάρχουσας καλωδίωσης του ρεύματος, από πρίζα σε πρίζα. Ο ένας προσαρμογέας τοποθετείται σε μια πρίζα δίπλα στο router, όπου και συνδέεται ενσύρματα για να μην υπάρχει καμία απώλεια ταχύτητας. O άλλος προσαρμογέας φιλοξενείται από μια πρίζα στο δωμάτιο που θέλετε να ενισχύσετε το σήμα WiFi και να αξιοποιήσετε τις δύο gigabit LAN θύρες του FRITZ!Powerline 1240 AX της AVM.

Η συγκεκριμένη λύση υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς από τον έναν προσαρμογέα (δηλαδή πρακτικά από το router σας) στο… έτερόν του ήμισυ με ταχύτητες έως 1.200Mbit/s. Από εκεί και πέρα, η συνδεσιμότητα WiFi 6 στην μπάντα των 2.4GHz για συμβατότητα με οποιαδήποτε συσκευή, παλιά ή νέα, αναλαμβάνει την ασύρματη μετάδοση δεδομένων με ρυθμούς έως και 600Mbit/s.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας μείναμε πλήρως ικανοποιημένοι από την απόδοση του AVM FRITZ!Powerline 1240 AX, με μοναδικό μας παράπονο το γεγονός πως δεν είναι passthrough, δεν ενσωματώνει δηλαδή μια πρίζα στην πρόσοψή του για να μην χάνουμε τις πολύτιμες και λιγοστές συνήθως στα παλαιότερα ελληνικά σπίτια παροχές ρεύματος στον τοίχο. Αν και συνεργάζεται αψεγάδιαστα με οποιοδήποτε router κι αν διαθέτετε, η ενσωμάτωσή του στο οικοσύστημα του FRITZ!Box που χρησιμοποιούμε εμείς είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη, καθιστώντας τη διαχείριση, την παραμετροποίηση και τις αναβαθμίσεις του powerline… παιχνιδάκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λύση powerline της γερμανικής εταιρείας που εξειδικεύεται σε προϊόντα δικτύωσης είναι συμβατή ακόμα και με παλαιότερα powerline, που ενδεχομένως να έχετε ήδη στον χώρο, καθώς υπακούει στα πρότυπα IEEE P1901 και HomePlug AV2.

Με τη βοήθεια της AVM, μπορείτε να επεκτείνετε το οικιακό σας δίκτυο, απλώνοντας μια Mesh WiFi «ομπρέλα» απρόσκοπτης ασύρματης συνδεσιμότητας και συντονίζοντας πολλαπλά ασύρματα access point σε ένα ομοιογενές και έξυπνο σύστημα που δεν αφήνει… παραπονεμένη καμία γωνιά του σπιτιού!

Keywords
Τυχαία Θέματα