Η ΕΡΤ βάζει τα γυαλιά στα κανάλια των εργολάβων και των εφοπλιστών

Συνηθίζουμε να κατηγορούμε τη Δημόσια Τηλεόραση ως κυβερνητικό μέσο προπαγάνδας.
Τι γίνεται όμως όταν ΜΟΝΟ η Δημόσια Τηλεόραση προβάλλει ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ που είναι ευθέως αντίθετα με την κυβερνητική προπαγάνδα;

Σήμερα το.....
πρωί παρακολουθούσα το πρωινό της ΝΕΤ και έβλεπα τις εφημερίδες, ενώ από κάτω διαφήμιζε ότι σε λίγο θα δείξει "Το παραμύθι των Γερμανών χορηγών".
Κατά τις 7.30 λοιπόν προβάλλει
ένα μέρος του ντοκιμαντέρ που προέβαλε η Γερμανική Δημόσια Τηλεόραση, στο οποίο μιλούσαν άνθρωποι του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Γερμανίας οι οποίοι ανέλυαν με στοιχεία το πόσο κέρδισαν οι Γερμανικές επιχειρήσεις από την κρίση της Ελλάδας και τη συνακόλουθη κρίση του ευρώ.
Έδειχνε Γερμανούς να μιλούν για τα οφέλη της Γερμανικής αστικής τάξης από την πολιτική αιματηρής λιτότητας, τα οφέλη που ισούνται με τις ζημιές των πετσοκομμένων Ελλήνων πολιτών.
Ανέλυαν το πόσο ψεύτικος είναι ο μύθος "των Γερμανών που πληρώνουν τους Έλληνες" και ότι ουσιαστικά η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες πληρώνουν τους Γερμανούς, των οποίων οι δουλειές αυξάνονται, οι επιχειρήσεις κερδοφορούν, η προσφορά εργασίας αυξάνεται κ.ο.κ., την ώρα που οι Έλληνες στριμώχνονται κατά χιλιάδες στις ουρές του ΟΑΕΔ...

Την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε η εκτενής ανάλυσή του από τον παρουσιαστή Αρβανίτη, ένα Έλληνα δημοσιογράφο του Der Spiegel και την εκπρόσωπο των Οικολόγων Πρασίνων.

Τα κρατικοδίαιτα χουντοκάναλα των μεγαλοεργολάβων με τους Καμπουράκηδες, Λυριτζήδες και Αυτιάδες δείξανε ποτέ τέτοιου είδους βίντεο;
Όχι φυσικά!
Δείξανε ποτέ οτιδήποτε που καταρρίπτει την κυβερνητική προπαγάνδα και τρομοκρατία;
Όχι φυσικά!

Τουναντίον ο Αλαφούζος απέλυσε τον Χατζηστεφάνου από τον Σκάι επειδή έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ που κατερριπτε τους μύθους της κρίσης, ο Κοντομηνάς απέλυσε τον Καζάκη, επειδή αρνήθηκε να πειθαρχήσει στην μνημονιακή στροφή του Ράδιο 9, και τόσα άλλα παρόμοια παραδείγματα.
Η Δημόσια Τηλεόραση όμως επιμένει στην ελεύθερη δημοσιογραφία. Επομένως οι εργαζόμενοί της χωρίζονται σε αυτούς που απλώς υπηρετούν το ρόλο του παπαγάλου των κυβερνητικών θέσεων (π.χ. Έλλη Στάη) και σε αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους ως οφείλουν.
Ο Αρβανίτης που κάνει την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο Βαξεβάνης με το αποκαλυπτικό "Κουτί της Πανδώρας", ο Βασιλόπουλος με τη "Μηχανή του Χρόνου" και άλλοι αξιοπρεπείς δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν το δημόσιο βήμα τους για να δημοσιογραφούν αποκαλυπτικά.
Είναι δεδομένο ότι π.χ. ο Βαξεβάνης αν ήταν στο Mega, στον ΑΝΤ-1 ή στον Σκάι θα είχε απολυθεί πριν καλά-καλά προβληθεί έστω και μια εκπομπή του!

Την ιδια ώρα δημοσιογράφοι που παλιά είχαν αντίστοιχες θέσεις, σκύψανε το κεφάλι, γλείψανε τα πόδια των εργοδοτών τους και γίναν γενίτσαροι, πρωτοπαλλήκαρα της αισχρής κρατικής προπαγάνδας.
Κάτι "πρωταγωνιστές" Θεοδωράκηδες, κάτι "ερευνητές" Τσίμες, κάποιοι σαν τον "παλιό αναρχικό" Οικονομέα, κάποιοι Αναγνωστάκηδες, κάτι Μανδραβέληδες και τόσοι και τόσοι άλλοι...<
Keywords
Τυχαία Θέματα