Ιατροδικαστές ταριχεύουν νεκρούς με πλαστές βεβαιώσεις !

Μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ για τις… μίζες με τους νεκρούς και τα γραφεία κηδειών επεκτείνεται σε όλες σχεδόν τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας και αγγίζει ιατροδικαστές, νεκροτόμους, υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, νομιάτρους, ακόμα και αστυνομικούς.

Κατά πληροφορίες, η νοσηρή αυτή κατάσταση χρηματισμού και διακίνησης «μαύρου χρήματος» ήταν επί χρόνια γνωστή σε
κάποιους εισαγγελείς οι οποίοι επέδειξαν μία....
ανεξήγητη κωλυσιεργία, μέχρι τη στιγμή που το ΣΔΟΕ αποφάσισε να προβεί στον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης όλων των εμπλεκομένων προσώπων.

Εξάλλου και η έρευνα του επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή, περιορίστηκε μόνο στο “γρηγορόσημο” στο νεκροτομείο Αθηνών, χωρίς να επεκταθεί – κατά περίεργο τρόπο – σε άλλες πιο σημαντικές παραμέτρους της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε μετά από επίμονες καταγγελίες δικηγόρου ο οποίος πληροφορήθηκε αξιόποινες πράξεις και με αδιάψευστα στοιχεία απευθύνθηκε σε όλες τις συναρμόδιες αρχές.

Όσα είδαν μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας για τα τεκταινόμενα στο νεκροτομείο Αθηνών είναι ένα ελάχιστο κομμάτι μπροστά σε αυτά που συνέβαιναν σε άλλες ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Ειδικότερα υπάρχουν καταγγελίες για πλαστές ιατροδικαστικές εκθέσεις, πλαστά πιστοποιητικά ταρίχευσης, ψευδείς βεβαιώσεις ιατροδικαστών … που ως στόχο είχαν πάντοτε το οικονομικό όφελος.

Το directnews.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ένα πιστοποιητικό ταρίχευσης νεκρού που έχει υπογράψει ιατροδικαστής της Λάρισας, με ημερομηνία 6-4-2011.

Το ίδιο όμως διάστημα ο εν λόγω ιατροδικαστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης!

Μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο αναβλήθηκε δίκη που είχε, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων.

Επομένως δεν ήταν δυνατόν ταυτόχρονα να εργάζεται και να ταριχεύει νεκρούς.

Το κύκλωμα των ταριχεύσεων είχε φυσικά και τα ανάλογα οικονομικά οφέλη με την αντίστοιχη ζημία του ελληνικού Δημοσίου αφού δεν εκδίδονταν οι αντίστοιχες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και δεν εισπράττονταν οι αναλογούντες φόροι.

Την κατάσταση αυτή φέρεται να γνώριζαν υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης που επί χρόνια ολόκληρα συγκάλυπταν το κύκλωμα, ενώ τώρα επιχειρούν να συσκοτίσουν την έρευνα...
http://directnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα