Όλα για όλα παίζει η Τουρκία στην ΑΟΖ

Άριστοι στο διπλωματικό παιχνίδι όπως πάντα οι Τούρκοι κατέφυγαν στον ΟΗΕ και προειδοποίησαν ότι θα τερματίσουν εδώ τις συνομιλίες για λύση στο Κυπριακό εάν η Κύπρος δεν αναβάλει τουλάχιστον τις γεωτρήσεις στην....
ΑΟΖ της.

Βάση του πλάνου που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών στις 21 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η τελευταία
συνάντηση και θα ακολουθήσει πριν από τις 30 Οκτωβρίου η τέταρτη τριμερής στη Νέα Υόρκη.

Διπλωματικές πηγές του ΟΗΕ σημειώνουν ότι το ενδεχόμενο ο Οργανισμός να εισηγηθεί προς την Κυπριακή Δημοκρατία να καθυστερήσει την έναρξη γεώτρησης, είναι πολύ πιθανό. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όμως είναι γιατί ο ΟΗΕ να βλέπει μονίμως υποχωρητικά τα άδικα από πλευρά διεθνούς δικαίου «τσαμπουκαλίκια» των Τούρκων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι και οι Ρώσοι διά στόματος εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών τους κάλεσαν τους Κύπριους να συνεχίσουν ως έχουν ανακοινώσει τις έρευνές τους, οι οποίες όπως οι ίδιοι τις χαρακτήρισαν είναι και δίκαιες και σύμφωνες με τα όσα Διεθνώς ισχύουν και προβλέπονται.

Στο μεταξύ, επίσκεψη «αστραπή» στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης με τον Ισραηλινό ομόλογό της θα είναι οι ερευνητικές γεωτρήσεις και οι κλιμακούμενες τουρκικές απειλές κατά του κυριαρχικού δικαιώματος της Κύπρου.

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα