Στο «μικροσκόπιο» των δανειστών η ελληνική οικονομία

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η εβδομάδα που ξεκινά για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με κλιμάκιο ελεγκτών της τρόικας οι οποίοι θα φτάσουν στην....
Αθήνα ίσως και σήμερα.

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών της Τρόικας θα βρεθούν τα έσοδα, οι δαπάνες και η εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος ενός ντόμινου μετά τη συμφωνία με τη Φιλανδία οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο
να στείλει επιστολή σε ευρωπαίους αξιωματούχους και ομολόγους του ζητώντας άμεση εφαρμογή της συμφωνίας για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Βασική θέση της Ελλάδας είναι η ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, που δεν αφορούν μόνο ή κυρίως την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα και συνολικά την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί την παρούσα οξύτατη φάση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ζήτημα που υπερβαίνει κατά πολύ τα προγράμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και αφορά χώρες με πολύ μεγάλα οικονομικά μεγέθη και την Ευρωζώνη συνολικά», αναφέρει ο υπουργός στην ανακοίνωσή του.

Από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι σύμφωνα με πληροφορίες διατεθειμένοι να μην δεχτούν τη χαλάρωση των στόχων που ζητά η ελληνική κυβέρνηση, που βλέπει πλέον ότι η ύφεση θα πλησιάσει -αν όχι και θα ξεπεράσει- το 5% και το έλλειμμα δεν αποκλείεται να φτάσει στο τέλος του έτους το 10%.

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα, Ματίας Μορς, θεωρεί τη μείωση του μεγέθους του δημοσίου κατά 20% ως ένα πρώτο βήμα, ζητά όμως περαιτέρω συρρίκνωση του συνολικού λογαριασμού για μισθούς. Παράλληλα προτείνει την ραγδαία κατάργηση των φοροαπαλλαγών ως τον μοναδικό τρόπο για να γίνει το σύστημα δικαιότερο και πιο αποδοτικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν αποκλείεται σήμερα το Δημόσιο να προχωρήσει στην ανάληψη 10.000.000.000 ευρώ από τις τράπεζες, προκειμένου να αποπληρώσει ανελαστικές του υποχρεώσεις.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα