Alpha: Ριζική ανανέωση στην ελληνική μυθοπλασία για τη σεζόν 2024-2025

Σχηματοποιημένο σε σημαντικό βαθμό είναι το «πακέτο» ελληνικής μυθοπλασίας με το οποίο ο Alpha θα αναμετρηθεί τη σεζόν 2024-2025 στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης κατά κύριο λόγο.

Επισήμως ανακοινώθηκε προσφάτως η σειρά «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» των Μιχάλη Ρέππα– Θανάση Παπαθανασίου με την οποία παραδούν την ελληνική μυθοπλασία. Σειρές αγαπημένες του παρελθόντος και πιο πρόσφατες. «Δεν θέλουμε να σατιρίσουμε κάποιον αλλά να προσεγγίσουμε αυτό που έχει γράψει βαθιά στο λαϊκό μας ασυνείδητο. Όλα αυτά

τα μελοδραματικά μοτίβα», έχουν δώσει το πλαίσιο οι δημιουργοί της σειράς. Πρωταγωνιστούν καμια 25αρια ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Απέργης, Καίτη Κωνσταντίνου, Αντώνης Λουδάρος, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Καζάκας, Άννα Κουρή, Πάνος Σταθακόπουλος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Σπύρος Πούλης.

Σε μόλις οκτώ επεισόδια θα έχει ολοκληρωθεί η δραματική σειρά «Να με λες μαμά» σε σενάριο Νίκου Μήτσα και σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, με την οποία νοηματοδοτείται η επιστροφή της Μαρίας Κίτσου στις τηλεσυχνότητες έπειτα από τη πολύκροτη σειρά εποχής «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1, με την οποία έκανε την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της.

Πρόκειται για μεταφορά ιαπωνικής μυθοπλασίας που θέτει το ζήτημα της ενδοοικογενεικαής βίας και παιδικής κακοποίησης καθώς μια δασκάλα απάγει ένα κοριτσάκι για να το γλιτώσει από το κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο ζεί. Στην ελληνική εκδοχή η γυναίκα, την οποία θα υποδυθεί η Μαρία Κίτσου, δεν έχει άμεση σχέση με τον εκπαιδευτικό χώρο και το δημοτικό σχολείο του κοριτσιού. Ωστόσο στη βάση της δεν διαφοροποιείται, καθώς η ηρωίδα παίρνει το παιδί για να το γλιτώσει- προστατεύσει, θέτοντας στο κέντρο του κάδρο διάφορους ζέοντες προβληματισμούς με τα ζητήματα που αναπτύσσει.

Πρωταγωνιστικούς- κρίσιμους ρόλους έχουν επίσης οι Ελένη Κοκκίδου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Ιβάν Σβιτάιλο.

Η «Διάφανη αγάπη», θα φέρει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες εκτός απροοπτου τον Βασίλη Μπισμπίκη και τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη.

Το στόρι είχε ως εξής: ένας παρορμητικός ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος δεν θέλει να αισθάνεται πιόνι των ανωτέρων του, γι αυτό και δεν ακλουθεί τις τυπικές διαδικασίες και τις προβλεπόμενες οδηγίες, ερευνά την δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του: την δική του δολοφονία! Η σειρά βασίζεται στην ιταλική «La porta rossa».

Για τη νέα σεζόν, επίσης, το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς αξιοποιεί τον Δημήτρη Λάλο, το Μαθιό του «Σασμού», στη νέα παραγωγή μυθοπλασίας με καταβολές στα κόμικ της Marvel και την αστυνομική σειρά «Ο τιμωρός» (Punisher) της, η οποία κάνει καριέρα στο Netflix.

Η πλοκή της σειράς, δεν παρεκκλίνει του ξένου προγράμματος, σύμφωνα με την οποία «ένας πρώην πεζοναύτης θέλει να πάρει εκδίκηση για το ξεκλήρισμα της οικογένειας του». Στην σειρά ακούγεται ότι είναι πιθανόν να έχουν ρόλους ο Νίκος Ψαρράς και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στο μενού προτάσεων ελληνικής μυθοπλασίας θα ενταχθεί και ο δεύτερος κύκλος της κοινωνικής- δραματικής σειράς «Ο γιατρός» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον κεντρικό ρόλο. Ο νέος κύκλος του «Γιατρού» θα έχει διπλάσια έκταση στο πρόγραμμα του σταθμού από ότι ο πρώτος. Αναμένεται να βγουν στον αέρα περισσότερα από 30 επεισόδια. Ο πρώτος κύκλος αποτελείτο από 16 επεισόδια.

Στην μετά «Σασμό» εποχή ο Alpha θα συνεχίσει χωρίς καθημερινή σειρά στο πρόγραμμα του, τουλάχιστον στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα. Το σχέδιο τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Η Παναγία της φωτιάς» του Σπύρου Πετρουλάκη σταμάτησε.

Διαβάστε επίσης:

«Κλασική» τριάδα στη κορυφή τηλεθέασης της Δευτέρας

Πρώτο σε τηλεθέαση το Mega τη Δευτέρα – Επιστροφή στην «κανονικότητα»

Η EBU στα πρόθυρα αντιπαλαιστινιακής υστερίας

Keywords
Τυχαία Θέματα