Eurovision 2024: Εκρηκτική εμφάνιση της Κροατίας – Αποθεώθηκε το μεγάλο φαβορί του τελικού (Video)

Στην 23η θέση του τελικού της Eurovision εμφανίστηκε ο Baby Lasagna με τον 28χρονο τραγουδιστή που διεκδικεί την πρώτη θέση με το «Rim Tim Tagi Dim» για την Κροατία, καθώς τα προγνωστικά τον θέλουν να είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού.

Ο Μάρκο Πουρίσιτς, όπως είναι το πραγματικό του όνομά, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη σκηνή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision

Song Contest (@eurovision)

Αντίστοιχο ήταν, όμως, το κλίμα και στο Twitter με τους χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας να τον αποθεώνουν στα σχόλια, αμέσως μετά την εμφάνιση της Κροατίας. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, τον αποκαλούν, ήδη, νικητή.

COME ON CROATIA! SAVE US! #Eurovision

James (@JamesFl) May 11, 2024

croatia and armenia either of you must win eurovision please i beg

— emmers (gale addict) (@tibditty) May 11, 2024

Raven from Slovenia – seriously amazing voice! That woke us up!!

Right, time for Baby Lasagne, a rip off Netflix drama? No no, proving that the addition of a few whoa whoa’s elevates any song to new heights. Shades of Rammstein and so catchy!! Croatia, you might have found a…

David Croft (@CroftyF1) May 11, 2024 Το τραγούδι της Κροατίας

Με το τραγούδι του, ο Κροάτης Πουρίσιτς που μονοπωλεί φέτος το ενδιαφέρον εφιστά την προσοχή στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις των ανθρώπων και της πολιτείας.

Με ένα είδος μαύρου χιούμορ, περιγράφει την αγωνία των Κροάτων που ωθούνται στο να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους προκειμένου να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Baby Lasagna (@the_baby_lasagna_)

Παράλληλα, οι στίχοι του τραγουδιού κρύβουν δυνατά μηνύματα, αποτυπώνοντας ένα εθνικό δίλημμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περιγράψει την Κροατία ως χώρα μετανάστευσης, καθώς όλο και περισσότεροι την εγκαταλείπουν. Το «Rim Tim Tagi Dim» ασχολείται με αυτή τη μαζική έξοδο των νέων και τις επιπτώσεις που αυτή έχει τόσο σε αυτούς που φεύγουν όσο και σε αυτούς που αφήνουν πίσω τους.

Ποιος είναι ο Μάρκο Πουρίσιτς / Baby Lasagna

Ο Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστός επαγγελματικά ως Baby Lasagna, είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός.  Από το 2011 έως το 2016 και από το 2018 έως το 2022, ήταν ο βασικός κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Manntra.

Μετά τη θητεία του στο γκρουπ, μεταπήδησε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα το 2023. Στις 21 Οκτωβρίου 2023, ο Πουρίσιτς κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σινγκλ του «IG Boi» με το ψευδώνυμο Baby Lasagna μέσω των Molly Studios. Δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2023, κυκλοφόρησε το δεύτερο σινγκλ του «Don’t Hate Yourself, But Don’t Love Yourself Too Much».

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024: Η Loreen περσινή νικήτρια, δεν θα δώσει το τρόπαιο στο Ισραήλ αν κερδίσει τον διαγωνισμό

Eurovision 2024: Φαβορί η Κροατία, αουτσάιντερ Ισραήλ και Ελβετία, 10η η Ελλάδα λένε οι στοιχηματικές

Eurovision: Τα 25 τραγούδια του τελικού – Πώς θα γίνει η ψηφοφορία και η αγωνία της EBU που απέκλεισε την Ολλανδία

Keywords
Τυχαία Θέματα