WSJ: Ο Νετανιάχου δίνει μία εβδομάδα στη Χαμάς να δεχτεί το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός – Μετά θα εισβάλει στη Ράφα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δίνει μία εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για να αποδεχτεί την πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση πυρός, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα επικαλείται Αιγύπτιους αξιωματούχους για την είδηση, τονίζοντας πως το τελεσίγραφο του Νετανιάχου λέει πως αν σε μία εβδομάδα δεν κάνουν δεκτή την απόφασή του, θα εισβάλουν στη Ράφα.

Αίγυπτος και Ισραήλ συζήτησαν για μια αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός, την οποία παρουσίασε στη Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο, ωστόσο ο στρατιωτικός

ηγέτης της τελευταίας, ο Γιαχία Σινουάρ, δεν έχει δώσει καμία απάντηση κι ενώ βρίσκεται κρυμμένος σε κάποιο τούνελ, τονίζουν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

«Ο Σινουάρ αναμένεται να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία που δεν περιλαμβάνει μια αξιόπιστη πορεία για τον τερματισμό του πολέμου», προσθέτουν, ενώ εκτιμάται πως πριν λήξει η προθεσμία, η Χαμάς θα απορρίψει επίσημα την πρόταση του Ισραήλ, κάτι που σημαίνει πως ο Νετανιάχου αναμένεται να ανάψει αμέσως μετά το «πράσινο φως» για την επίθεση στην περιοχή της Ράφα.

Διαβάστε επίσης:

Βερολίνο: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών, τοξικοι καπνοί στον αέρα – Ανήκει σε εταιρεία που φτιάχνει όπλα για την Ουκρανία (videos)

Ερντογάν: «Μπλόκο» στις εμπορικές σχέσεις με Ισραήλ για να αναγκαστεί να δεχθεί εκεχειρία στη Γάζα

Πετρέλαιο: Ο «σκιώδης στόλος» του Πούτιν στα ανοιχτά του Λακωνικού Κόλπου

Keywords
Τυχαία Θέματα