Μπισκότα λεμονιού με κρακελέ εφέ

Μια εύκολη συνταγή για αρωματικά μπισκότα με χυμό και ξύσμα λεμονιού, που εντυπωσιάζουν με την κρακελέ ραγισμένη εμφάνισή τους.

Είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους, η γεύση τους ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό και το αψύ άρωμά τους θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των λεμονιών.

Υλικά για τη Συνταγή

2 αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

60 ml σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

310 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού ή ξύσμα από 1 βιολογικό

λεμόνι

1-2 πρέζες κουρκουμά σκόνη, για το χρώμα

1 πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα

Λίγη κρυσταλλική ζάχαρη

Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1.Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατέψτε τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα, τον κουρκουμά και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.

2.Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ ή με έναν αυγοδάρτη, τα αυγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη. Βάλτε το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε για λίγο ακόμα.

3.Προσθέστε τα στέρεα υλικά, ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να ενσωματωθούν. Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα. Θα πρέπει η ζύμη να είναι σφικτή, λίγο πιο παχύρρευστη από μια ζύμη για κέικ.

4.Σκεπάστε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.

5.Όταν είσαστε έτοιμοι για ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

6.Πάρτε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού (1 κουταλιά της σούπας περίπου), περάστε τα πρώτα σε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη, πλάστε τα στρογγυλά και έπειτα βουτήξτε τα στην αχνοζάχαρη, να καλυφθούν καλά. Βάλτε τα στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

7.Ψήστε τα για 8-10 λεπτά (ή 12 λεπτά αν είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος), μέχρι να σταθεροποιηθούν για λίγο οι άκρες τους. Προσέξτε να μην παραψηθούν γιατί θα γίνουν αρκετά σκληρά.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο «παντρέψου με»

Τούρτα Ναπολέων, χωρίς ψήσιμο, με σφολιατάκια παλμιέ

Γαριδόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπισκότα,biskota