Μπράιαν Κοξ: Η Βίβλος είναι ένα από τα χειρότερα βιβλία όλων των εποχών

Ο δημοφιλής ηθοποιός Μπράιαν Κοξ εξέφρασε δίχως κανένα φίλτρο την άποψή του για το πιο δημοφιλές βιβλίο στον κόσμο αυτή την εβδομάδα σε μια συνέντευξη στο podcast The Starting Line με τον Rich Leigh, χαρακτηρίζοντας τη Βίβλο ως το «χειρότερο βιβλίο που έχει γραφτεί ποτέ».

Ο σταρ του Succession είπε ότι πιστεύει ότι η θρησκεία «μας κρατά πίσω επειδή τα συστήματα πεποιθήσεών της, τα οποία είναι έξω από εμάς, δεν έχουν να κάνουν με το ποιοι είμαστε,

έχουν να κάνουν με το, “αν ο Θεός λέει αυτό και ο Θεός κάνει εκείνο”».

Ο Κοξ έχει γίνει γνωστός για τις πολύ δυνατές δημόσιες απόψεις του τις οποίες εκφράζει χωρίς να αυτολογοκρίνεται. Πιο πρόσφατα δήλωσε ότι ο Χοακίν Φίνιξ ήταν «πραγματικά απαίσιος» στον Ναπολέοντα του Ρίντλεϊ Σκοτ και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε «να είχε παίξει πολύ καλύτερα».

Στη συνέντευξή του χαρακτηρίζει τη Βίβλο και τη θρησκεία, «ηλίθιες» — κυρίως λόγω της «πατριαρχικής» οπτικής που βάζει στον κόσμο.

«Δημιουργήσαμε αυτή την ιδέα του Θεού και τη δημιουργήσαμε ως θέμα ελέγχου», συνέχισε στο podcast. «Είναι επίσης ένα πατριαρχικό ζήτημα. Έτσι ξεκίνησε και είναι ουσιαστικά πατριαρχικό. Δεν έχουμε δώσει αρκετό περιθώριο στη μητριαρχία και νομίζω ότι πρέπει να κινηθούμε μητριαρχικά».

«Πρέπει να πάμε περισσότερο προς τη μητριαρχία γιατί η μητρότητα είναι αυτό που είναι η πραγματική ρύθμιση της ζωής μας», εξήγησε. «Οι πατέρες μας δεν μας φροντίζουν γιατί είναι πολύ εγωιστές, αλλά οι μητέρες μας πρέπει να το κάνουν επειδή έχουν ομφάλιο [λώρο]», είπε, προσθέτοντας ότι η «ομφάλια σχέση» των γυναικών με τα παιδιά τους έρχεται σε αντίθεση με αυτή του πατέρα: «Οι άντρες δεν το έχουν αυτό, είναι απλώς τράπεζες σπερματοζωαρίων — κινητές τράπεζες σπερματοζωαρίων που τριγυρίζουν και πηγαινοέρχονται».

Μια «μητριαρχική» κοινωνία έχει πολύ πιο νόημα, είπε ο Κοξ, αλλά η «προπαγάνδα» στη Βίβλο παρεμποδίζει την κοινωνία από αυτή την κοσμοθεωρία. «Είναι ο Αδάμ και η Εύα», συνέχισε, «η προπαγάνδα μας πηγαίνει πίσω—η Βίβλος είναι ένα από τα χειρότερα βιβλία όλων των εποχών, για μένα, κατά την άποψή μου, επειδή ξεκινά με την ιδέα ότι από το πλευρό του Αδάμ, αυτή η γυναίκα δημιουργήθηκε. Δεν το πιστεύω… γιατί είναι ηλίθιο».

Αντί αυτής της πατριαρχικής κοσμοθεωρίας που προωθείται από τη Βίβλο, είπε ο Κοξ, η κοινωνία πρέπει να «τιμά» τις γυναίκες και να «τους δίνει τη θέση τους».

Τελικά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι «χρειάζονται» τη θρησκεία επειδή «χρειάζονται κάποιο είδος αλήθειας», αλλά «δεν χρειάζεται να τους λένε ψέματα». Και η Βίβλος «δεν είναι η αλήθεια», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Επικρίνει τον Κασσελάκη η Βέφα Αλεξιάδου: «Γιατί να παντρευτεί με άντρα ; Να καθίσει, στα αυγά του»

Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου – Τι συνέβη

Eurovision: Το φαβορί από την Κροατία στηρίζει Μαρίνα Σάττι – «Το τραγούδι της Ελλάδας είναι το αγαπημένο μου» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπράιαν Κοξ, Βίβλος,braian kox, vivlos