Χαμάς: Από την αρχή οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, ο Νετανιάχου θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος

Με την αποχώρηση των αντιπροσωπειών της Χαμάς και των Ισραηλινών από το Κάιρο, χωρίς να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες για τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα.

Την ώρα που ο Νετανιάχου δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, παρά το μπλόκο των Αμερικανών σε όπλα, η Χαμάς δηλώνει ότι θέλει «ηρεμία» και μια πραγματική συμφωνία ανταλλαγής των Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, δήλωσε απόψε ο Χαλίλ Αλ Χάγια, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής

οργάνωσης.

 Η Χαμάς δεν ανέστειλε, ούτε αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός, πρόσθεσε ο Αλ Χάγια, όμως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος,

Η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι «η απόρριψη από το Ισραήλ» της τελευταίας πρότασης εκεχειρίας, που έθεσαν στις δύο πλευρές μεσολαβητές, επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις «πίσω στην αρχή».

Στην ανακοίνωσή του, το παλαιστινιακό κίνημα τόνισε ότι έδωσε το πράσινο φως σε μια πρόταση εκεχειρίας, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του Ισραήλ από τη Γάζα, καθώς και της ανταλλαγής Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων αιχμαλώτων, με σκοπό μια «μόνιμη κατάπαυση του πυρός».

Η Χαμάς πρόσθεσε ότι θα έχει διαβουλεύσεις με παλαιστινιακές φατρίες για να επανεξετάσει τη διαπραγματευτική της στρατηγική.

Οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Την ίδια ώρα,  σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, τουλάχιστον 34.943 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 78.572 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 39 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Νεοναζί του AfD επιτέθηκαν σε πολιτικό on camera – Την έφτυσαν στο πρόσωπο

Ασύλληπτο σόου από τον πρεσβευτή του Ισραήλ, πήγε στον ΟΗΕ με μίνι καταστροφέα εγγράφων – Η ΓΣ στηρίζει την ένταξη της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος

Η Ουκρανία θα αποκτήσει τα πρώτα της αεροσκάφη F-16 τον Ιούνιο-Ιούλιο – Άγνωστο ποια χώρα τα δίνει

Keywords
Τυχαία Θέματα