Χιονούλες με σιμιγδάλι, σκόνη σαντιγί και ινδοκάρυδο

Ένα ελαφρύ γλύκισμα, με λίγα και απλά υλικά που ετοιμάζεται τελευταία στιγμή όταν θέλετε κάτι να προσφέρετε στους ξαφνικούς επισκέπτες σας.

Οι χιονούλες αυτές είναι στην ουσία μια πηκτή πουτίγκα που εμπλουτίζεται με σκόνη σαντιγί, τυλίγεται σε ινδοκάρυδο και στολίζεται με ότι τραβάει η όρεξή σας και η ζαχαροπλαστική σας φαντασία.

Υλικά για τη Συνταγή

3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο, πλήρες

7 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) ζάχαρη κρυσταλλική

7 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

1 κάψουλα βανιλίνη (προαιρετικά)

1 φάκελο σκόνη σαντιγί

Για τη διακόσμηση

1

φλιτζάνι ινδοκάρυδο

Ξηρούς καρπούς, πολύχρωμα smarties, κομματάκια φρουί γλασέ, σταγόνες σοκολάτας ή ότι άλλο επιθυμείτε

Εκτέλεση

1.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Μαγειρέψτε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να αποκτήσει τη σύσταση πουτίγκας.

2. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύοντας κατά διαστήματα, αφήστε το να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Καλύψτε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

3. Βγάλτε το από το ψυγείο και χτυπήστε με το μίξερ τη σκόνη σαντιγί μέσα στην κρύα πουτίγκα.

4. Πάρτε δίπλα σας ένα μπολ με νερό, βρέξτε ελαφρά τα χέρια σας και σχηματίστε  μπαλάκια από το μίγμα της πουτίγκας. Κυλήστε τα στο ινδοκάρυδο και τοποθετήστε τις τρούφες “χιονούλες” σε πιατέλα. Διακοσμήστε τις με ξηρούς καρπούς, κομματάκια από κερασάκι, πολύχρωμα κουφέτα smarties, σταγόνες σοκολάτας και ότι άλλο επιθυμείτε και απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο κοτόπουλο Κιέβου

Πιπεριές γεμιστές με ομελέτα πατάτας

Καπκέικς πιπερόριζας (gingerbread) με επικάλυψη βουτυρόκρεμας τυριού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χιονούλες,chionoules