«Διάρρηξη» Υπουργείου Εσωτερικών – Νέα Αριστερά: «Η κοινωνία θέλει απαντήσεις» – ΠΑΣΟΚ: «Δε θα γίνει ένα πεδίο συγκάλυψης της ΝΔ»

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σύσσωμα εκφράζουν τα ερωτήματα και την κριτική τους απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ για την αποκάλυψη της καταγγελίας του Υπουργείου Εσωτερικού για διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή των εκλογικών διαδικασιών.

Η Νέα Αριστερά μέσω ανακοίνωσης του γραφείου τύπου της αναφέρει πως «η είδηση που αποκάλυψε το in.gr για μια «περίεργη διάρρηξη» στο Υπουργείο Εσωτερικών και

συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Εκλογών, την ημέρα που παραδιδόταν το πόρισμα για το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων των ομογενών με επίκεντρο την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου, αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στον Τύπο που αποκάλυψε το in.gr».

«Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει άμεσα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη διερεύνηση και εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, ώστε να ξεκαθαρίσει για το αν και κατά πόσο η διάρρηξη σχετίζεται με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων και, εν τέλει, με τη διενέργεια των ευρωεκλογών σε έξι εβδομάδες. Τέλος, ακόμα η ελληνική κοινωνία και κυρίως τα θύματα του σκανδάλου, οι ομογενείς, αναμένουν από την κυβέρνηση ουσιαστικές απαντήσεις για το πώς και το γιατί στήθηκε η επιχείρηση διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων, οι οποίες ακόμα και σήμερα δεν έχουν δοθεί» καταλήγει το κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ μέσω του προσωπικού λογαριασμού του εκπρόσωπου της Θανάση Γλαβίνα τοποθετείται επίσης στο ζήτημα λέγοντας πως «Η διάρρηξη του γραφείου προϊσταμένου της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ, όπως αποκάλυψε το in.gr, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και απαιτεί άμεσες απαντήσεις. Το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων χιλιάδων Αποδήμων δε θα γίνει ένα ακόμη πεδίο συγκάλυψης των ατοπημάτων της ΝΔ».

Η διάρρηξη του γραφείου προϊσταμένου της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ, όπως αποκάλυψε το @in_gr, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και απαιτεί άμεσες απαντήσεις. Το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων χιλιάδων Αποδήμων δε θα γίνει ένα ακόμη πεδίο συγκάλυψης των ατοπημάτων της ΝΔ.

— Thanasis Glavinas (@Glavinas_Than) April 27, 2024Ανακοινώσεις και από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Στο θέμα του Υπουργείου Εξωτερικών επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ το ΚΚΕ με ανακοίνωση του και αυτό ζητά εξηγήσεις για το τι κλάπηκε στην φερόμενη διάρρηξη του.

Συγκεκριμένα σε νέα ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Έχουν περάσει πλέον αρκετές ώρες από την αποκλειστική αποκάλυψη του in.gr για την διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα. Αναμένουμε».

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις σχετικά με τη διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αποκαλύπτεται σε δημοσιεύματα, και να ενημερώσει για το τι ακριβώς έχει συμβεί κι αν έχουν κλαπεί έγγραφα και αρχεία και μάλιστα αν αυτή η υπόθεση σχετίζεται με τη διαρροή email και τις έρευνες που διεξάγονται. Είναι σε κάθε περίπτωση περίεργο ότι για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό η πληροφόρηση έγινε από Μέσα Ενημέρωσης κι όχι από το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο» τονίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι «το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ανυπαρξία στοιχειωδών μέτρων προστασίας σε υπηρεσίες υπουργείων, που συνδέονται μάλιστα με προσωπικά δεδομένα πολιτών και τη διεξαγωγή των εκλογών».

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει την υπόθεση. Η ανάγκη σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που έχει ζητήσει το ΚΚΕ, προκειμένου να προσέλθει η κα Κεραμέως και να δώσει εξηγήσεις, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, μετά το νέο περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας» υπογραμμίζει καταλήγοντας το σχόλιο του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

«Διάρρηξη» Υπουργείου Εσωτερικών: Τι λένε ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζητούν εξηγήσεις για την «διάρρηξη» στο Υπουργείο Εσωτερικών

Μητσοτάκης: «Να προσφέρουμε σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές στους νέους»

Keywords
Τυχαία Θέματα