«Δύο ξένοι» στη Θεσσαλονίκη Κασσελάκης-Ανδρουλάκης

Τελετή στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να δίνουν το παρών σε διπλανές θέσεις.

Οι φωτογραφίες τους δείχνουν να κάθονται ακριβώς ο ένας δίπλα στον άλλο, ενώ ορισμένες αποτυπώνουν τον κ. Ανδρουλάκη να μιλά στον κ. Κασσελάκη, με

το κλίμα ωστόσο να είναι και πάλι ψυχρό.

Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, που έγινε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ήταν εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων, φορέων και πολίτες της Θεσσαλονίκης, όπως και εκπρόσωποι κομμάτων.

Στην εκδήλωση ακούστηκε ηχηρά η λέξη «Αθάνατοι», ενώ στη συνέχεια ήχησε με τη συνοδεία της λύρας ο ύμνος στον Πόντο από τον Αρσένιο Ορφανίδη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος για τη σημερινή ημέρα μνήμης, και δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ως πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «στην Αριστερά η αδικία μας αγγίζει πολύ βαθιά», ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Ευαγγελισμός για VIP: Έκθετη η κυβέρνηση – Ποιος είναι ο διοικητής που διέταξε διαλογή ασθενών και τα… παρακάλια στον Πολάκη

Χαρίτσης: Απολογισμός της περιοδείας στην Κρήτη με πυρά σε Μητσοτάκη για ακρίβεια και Ούρσουλα, Πρέσπες και Ουκρανία

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ελάχιστο χρέος η παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονία των Ποντίων»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δύο, Θεσσαλονίκη Κασσελάκης-Ανδρουλάκης,dyo, thessaloniki kasselakis-androulakis