Γερμανία: Ξεκινά η δίκη των «Πολιτών του Ράιχ» – Η ακροδεξιά οργάνωση που προετοίμαζε πραξικόπημα το 2022

Σε τρία διαφορετικά δικαστήρια, ξεκινά στη Γερμανία η δίκη των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ»

Τα μέλη της οργάνωσης, σχεδίαζαν ανατροπή της κυβέρνησης και επίθεση στην Μπούντεσταγκ, με τον πρίγκιπα Ενρίκο να συλλαμβάνεται καθώς φέρεται να είναι αυτός ο οποίος σε περίπτωση που το πραξικόπημα είχε επιτυχία, θα αναλάμβανε επικεφαλής της  «κυβέρνησης».

Η πρώτη δίκη της ακροδεξιάς ομάδας ξεκινά σήμερα στη Στουτγάρδη.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Γερμανίας δίκες, που αφορούν στην κρατική

ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος του  δικαστηρίου, Αντρέας Ζίνγκερ, σύμφωνα με τη DW.

Η υπόθεση ξεσκεπάστηκε στα τέλη του 2022, όταν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε σπίτια και διαμερίσματα, σε διάφορα κρατίδια της Γερμανίας, αλλά και στο εξωτερικό, έγιναν συλλήψεις μελών της οργάνωσης, τα οποία είχαν επαφές με τον Ενρίκο τον ΙΓ΄ και φέρονταν να οργάνωναν, ένοπλο πραξικόπημα, με τον Ολαφ Σολτς να ήταν στη λίστα αυτών που σκόπευαν να δολοφονήσουν.

Σε βάρος των 27 κατηγορούμενων έχουν απαγγελθεί σειρά κατηγοριών με κυριότερη την πρόθεση ανατροπής με χρήση βίας της υφιστάμενης κρατικής τάξης στη Γερμανία και η αντικατάσταση με δική τους μορφή διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο γερμανικό Τύπος, η οργάνωση είχε πρόσβαση σε ένα τεράστιο οπλοστάσιο.

Αστρολόγος, σεφ και στρατιώτης ανάμεσα στους κατηγορούμενους

Η πρώην δικαστής του Βερολίνου και πρώην βουλευτής της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για τη Γερμανία», Μπίργκιτ Μάλζακ-Βίνκεμαν θα αναλάμβανε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ανάμεσα στους κατηγορούμενους, βρίσκονται ένας στρατιώτης της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων, ένας πασίγνωστος σεφ (ο αποκαλούμενος «Γκόρντον Ράμσεϊ της Γερμανίας) κι ένας αστρολόγος.

Οπως τονίζουν τα γερμανικά Μέσα, οι πραξικοπηματίες θα σχημάτιζαν μεταβατική κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί μια νέα κρατική τάξη στη Γερμανία «με τις νικήτριες συμμαχικές δυνάμεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» καθώς θεωρούν ότι το Γερμανικό Ράιχ… συνεχίζει να υφίσταται και δεν αναγνωρίζουν ως χώρα την Γερμανία, ούτε τη νομοθεσία της.

Στην Στουτγάρδη ξεκινά σήμερα το στρατιωτικό σκέλος της δίκης, ενώ στη Φρανκφούρτη στις 21 Μαΐου θα κάτσουν στο εδώλιο οι φερόμενοι ως αρχηγοί  της οργάνωσης. Τα υπόλοιπα μέλη θα δικαστούν στο Μόναχο στις 18 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Μεξικό: Σοκαριστικό δυστύχημα με ανατροπή λεωφορείου, τουλάχιστον 14 νεκροί (photos/video)

Ανεμοστρόβιλοι «σαρώνουν» τις ΗΠΑ, τουλαχιστον 5 νεκροί – Εικόνες απόλυτης καταστροφής (photos/videos)

Αργεντινή: Βήμα πίσω από τον Μιλέι, δεν κλείνει τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Ξεκινά, Πολιτών, Ράιχ –, 2022,germania, xekina, politon, raich –, 2022