Γουόρεν Μπάφετ: Ο μεγιστάνας αποκάλυψε σε ποια εταιρεία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια – Γιατί το κρατούσε… μυστικό

Ο μεγιστάνας Γουόερν Μπάφετ, γνωστός για την επενδυτική του δεινότητα αποκάλυψε ποια είναι η εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μια ασφαλιστική εταιρεία και η επένδυση αυτή αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό όπως αναφέρει το CNN.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε πως έχει

μία σημαντική συμμετοχή στην ασφαλιστική εταιρεία Chubb.

Η Berkshire αποκάλυψε ότι απέκτησε σχεδόν 26 εκατομμύρια μετοχές της Chubb όπως αποδεικνύεται από τα σχετικά αρχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ για τις επενδύσεις του πρώτου τριμήνου της εταιρείας. Αυτό μεταφράζεται σε αξία περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία του Μπάφετ είχε θωρακίσει τις κινήσεις της από τη δημόσια σφαίρα καθώς «έχτιζε» το μερίδιό της. Η Chubb, είναι ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε 54 χώρες και έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο στα αμερικανικά ΜΜΕ, όταν η εταιρεία κάλυψε την εγγύηση ύψους σχεδόν 92 εκατομμυρίων δολαρίων για την έφεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην αγωγή δυσφήμισης της Ε. Τζιν Κάρολ.

Κάντο όπως ο Μπάφετ

Ο Μπάφετ, ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire που είναι διάσημος για την επενδυτική του δεινότητα, έχει συγκεντρώσει μια σημαντική ομάδα επενδυτών που μιμούνται τις κινήσεις του χαρτοφυλακίου του. Η συμμετοχή της Berkshire Hathaway στην Chubb δεν αποτελεί εξαίρεση. Η μετοχή της Chubb σημείωσε άλμα άνω του 8% στις μετασυναλλακτικές συναλλαγές της Τετάρτης.

Το στοίχημα του Μπάφετ στην Chubb είναι γνώριμο έδαφος: οι ασφαλιστικές εταιρείες Geico, National Indemnity και General Re είναι όλες θυγατρικές της Berkshire Hathaway.

Η επένδυση στην Chubb υπογραμμίζει την επενδυτική στρατηγική της Berkshire Hathaway τους τελευταίους μήνες. Φαίνεται ότι έχει διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως η Ally Financial, η American Express και η Bank of America, ενώ έχει μειώσει τις επενδύσεις της σε καταναλωτικά προϊόντα.

Τον Φεβρουάριο, η Berkshire γνωστοποίησε ότι πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Apple τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, αν και η Apple παραμένει η μεγαλύτερη επένδυση της Berkshire. Η Berkshire πούλησε επίσης 80 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας εκτυπωτών HP το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μειώνοντας τις συμμετοχές της κατά 78%.

Ποιος είναι ο Μπάφετ

Ο Γουόρεν Έντουαρντ Μπάφετ, γεννημένος το 1932, είναι Αμερικανός μεγιστάνας, επενδυτής και φιλάνθρωπος με καταγωγή από την Όμαχα της Νεμπράσκα. Θεωρείται ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο και είναι ο προεδρεύων, γενικός διευθυντής και κύριος μέτοχος της εταιρείας διαχείρισης μετοχών Berkshire Hathaway.

Συγκαταλέγεται αδιάλειπτα ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, και το 2008 ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος. Το 2012 το περιοδικό Time τον συγκατέλεξε ανάμεσα στους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν απαγόρευσε να δοθεί στο Κογκρέσο η κατάθεσή του για τα απόρρητα έγγραφα

Τουσκ: Καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίτσο

Temu: Οργανώσεις καταναλωτών καταγγέλλουν ότι δεν τηρεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γουόρεν Μπάφετ,gouoren bafet