Η Ελλάδα Μετά: Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών

ΕΛΛAΔΑ

Μέσα στις παρούσες απρόβλεπτες και δυσμενείς συγκυρίες, βρέθηκε το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας εντελώς απροετοίμαστο απέναντι στις πλέον ευτελείς εκφράσεις του εθνολαϊκισμού. Το αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό από τη θλιβερή και δίχως ιστορικό προηγούμενο αποτίμηση της σύνθεσης του εθνικού κοινοβουλίου. Η αποκατάσταση της κοινής λογικής αποτελεί εθνικό καθήκον με βασικά εργαλεία την κριτική σκέψη, τον διάλογο και τον σεβασμό των θεσμών και των στοιχειωδών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μέσα από την επιτακτική ανάγκη για την εθνική ανασυγκρότηση, δημιουργήθηκε

το 2015 ο Κύκλος Ιδεών, υπό την διακριτική συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος λειτουργεί σαν δεξαμενή σκέψης. Έκτοτε, ο Κύκλος Ιδεών διήνυσε μια συναρπαστική πορεία με εκδηλώσεις, συνέδρια και δημόσιες συζητήσεις λειτουργώντας με τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές που αρμόζουν στις δραματικές και κρίσιμες συγκυρίες. Δεκάδες εκλεκτοί και έγκριτοι σύνεδροι, ομιλητές, εισηγητές από όλους τους τομείς της πανεπιστημιακής, πνευματικής, πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής τοποθετήθηκαν πάνω στα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα της χώρας. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία της οποίας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα εθνικού πνευματικού και πολιτικού δυναμικού για την Ελλάδα Μετά!

Το πιο παρήγορο και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο είναι η μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου σε αυτές τις εκδηλώσεις που κάθε μια τους αποτελεί ένα μείζον γεγονός αλλά και η ευρύτατη αποδοχή τους που αποτελεί την πλέον αισιόδοξη προβολή του μέλλοντος μας!

Την Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουνίου, στο Divani Caravel Hotel, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών «Η Ελλάδα Μετά ΙΙ».

Έναρξη: Δευτέρα 11.6.2018, ώρα 1 το μεσημέρι!
Το συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν 55 εκλεκτοί ομιλητές θα κλείσει με μια συζήτηση του Διονύση Σαββόπουλου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:
https://ekyklos.gr/606-11-12-iouniou-athina-ellada-meta-ii.html

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα