Ινδικό κάρυ με πατάτες και περισσεύματα βρασμένων πασχαλινών αυγών

Η συνταγή προέρχεται από το Πακιστάν και αποτελεί την επιτομή της φτωχικής κουζίνας αλλά και ένα παραδοσιακό comfort food της Ινδίας.

Το κάρυ αυτό παντρεύει κατά κάποιο τρόπο τις δικές μας πατάτες γιαχνί με τα βραστά αυγά μέσα σε μια πλούσια πικάντικη σάλτσα ντομάτας, γεμάτη γεύσεις και αρώματα και είναι ένας πανεύκολος, γρήγορος και πεντανόστιμος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα περισσεύματα των βρασμένων πασχαλινών αυγών.

Υλικά για τη Συνταγή

4 βρασμένα και ξεφλουδισμένα αυγά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλάκι

του γλυκού σπόρους κύμινο

2-3 σπόρους κάρδαμου (καρδάμωμο ή κακουλέ), προαιρετικά

1 ½ φλιτζάνι ξερά κρεμμύδια (3 μεσαία), ψιλοκομμένο

¾ φλιτζανιού ντομάτες (1 μεγάλη), αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου ή 3-4 σκελίδες πολτοποιημένες

1/8 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού, πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

3-4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε ομοιόμορφα κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1.Αρχικά ξεφλουδίστε τα βρασμένα αυγά, κάντε τους μερικές τρύπες με ένα πιρούνι ή τη λάμα ενός μαχαιριού, για να απορροφήσουν καλύτερα τη σάλτσα και τα μπαχαρικά και αφήστε τα στην άκρη.

2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος, ρίξτε τους σπόρους κύμινου και κάρδαμου και αφήστε τους λίγο να τσιτσιρίσουν. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρετέ τα κι αυτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν και να χρυσίσουν ελαφρά. Βάλτε και το σκόρδο για λίγο, μέχρι να μυρίσει ελαφρά, προσέχοντας να μην καεί.

3. Βάλτε τις τριμμένες ντομάτες, τον κουρκουμά, την πάπρικα και αλατοπιπερώστε. Φέρτε τις μερικές βόλτες μέχρι να μαλακώσουν και να αποβάλλουν τα πολλά υγρά.

4. Ρίξτε τις πατάτες και σοτάρετέ τις κι αυτές για 2-3 λεπτά. Συμπληρώστε με λίγο βραστό νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση τους, κλείστε το καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα οι πατάτες. Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, προσθέστε λίγο ανάλογα με το πόσο πηκτή ή αραιή θέλετε τη σάλτσα.

5. Ρίξτε τα βρασμένα αυγά και αφήστε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις σκεπασμένο έτσι ώστε να πήξει το κάρυ και να εμποτιστούν τα αυγά.

6. Δοκιμάστε και αρτύστε ανάλογα, πασπαλίστε με τα φύλλα κόλιανδρου και αφήστε το να χλιαρύνει και να δέσουν τα αρώματα. Σερβίρετε με αραβικές πίτες, ρύζι μπασμπάτι και σαλάτα εποχής.

Διαβάστε επίσης:

Ατομικά φλαν (κρεμ καραμελέ) με ζαχαρούχο γάλα

Ψευτοπετεινός, με χειροποίητα ζυμαρικά φλωμάρια (παραδοσιακή συνταγή από τη Λήμνο)

Προφιτερόλ αμερικάνικου στυλ, με παγωτό βανίλια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ινδικό,indiko