ΗΠΑ: Πέθανε 2 μήνες μετά τη μεταμόσχευση ο πρώτος ασθενής που έλαβε νεφρό από χοίρο

Πέθανε μετά από 2 μήνες από το χειρουργείο μεταμόσχευσης γενετικά τροποποιημένου νεφρού από χοίρο ο πρώτος ασθενής που το έλαβε, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο των ΗΠΑ που την πραγματοποίησε.

«Το Mass General είναι βαθιά θλιμμένο για τον ξαφνικό θάνατο του Ρικ Σλέιμαν. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν αποτέλεσμα της πρόσφατης μεταμόσχευσής του», ανέφερε το νοσοκομείο της Βοστώνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το Σάββατο.

Rick Slayman,

the first man to receive a kidney transplant from a genetically engineered pig, has died. Mass. General Hospital, where he underwent the historic treatment in March, said there was no indication his death was the result of the transplant. https://t.co/c0bwJGjWNT

— The Boston Globe (@BostonGlobe) May 12, 2024

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, οι χειρουργοί του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης τον Μάρτιο μεταμόσχευσαν με επιτυχία το γενετικά επεξεργασμένο νεφρό χοίρου στον Σλέιμαν, ο οποίος ήταν τότε 62 ετών και έπασχε από νεφροπάθεια τελικού σταδίου.

Health NEWSThe first patient who received a kidney transplant from a pig he died, he died after two months received this kidney his name is Richard Slayman .

@Ernestrubasha_@UKWELITIMES pic.twitter.com/ZkaODZmb7X

— UKWELITIMES (@UKWELITIMES) May 12, 2024

«Ο Σλέιμαν θα θεωρείται για πάντα φάρος ελπίδας για αμέτρητους μεταμοσχευμένους ασθενείς σε όλο τον κόσμο και είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη και την προθυμία του να προωθήσει τον τομέα της ξενομεταμόσχευσης», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Οι ελλείψεις οργάνων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο και το Mass General δήλωσε τον Μάρτιο ότι υπήρχαν περισσότεροι από 1.400 ασθενείς στη λίστα αναμονής του για μεταμόσχευση νεφρού.

Patient, 62, who had world's first successful pig kidney transplant dies just weeks after he was discharged from hospital following pioneering surgery https://t.co/czm50hSSEE pic.twitter.com/n8aF4Xi5jd

Daily Mail Online (@MailOnline) May 12, 2024

Ο νεφρός χοίρου που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταμόσχευση παραχωρήθηκε από μια εταιρεία βιοτεχνολογίας της Μασαχουσέτης που ονομάζεται eGenesis και είχε τροποποιηθεί ώστε να αφαιρεθούν επιβλαβή γονίδια χοίρου και να προστεθούν ορισμένα ανθρώπινα γονίδια, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Ο Σλέιμαν, ο οποίος έπασχε από διαβήτη τύπου 2 και υπέρταση, είχε λάβει μεταμοσχευμένο ανθρώπινο νεφρό το 2018, αλλά άρχισε να τον απορρίπτει ο οργανισμός του πέντε χρόνια αργότερα.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Ισοπεδώνουν την Τζαμπάλια οι Ισραηλινοί εκτοπίζοντας εκ νέου τους Παλαιστίνιους – Δεκάδες άμαχοι νεκροί τις τελευταίες ώρες

Βόρεια Μακεδονία: Άρχισαν τα όργανα – «Μακεδονία» αποκάλεσε την χώρα η νέα πρόεδρος στην ορκωμοσία της – Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης

Ρωσία: Ουκρανικός πύραυλος έπληξε κτίριο στο Μπέλγκοροντ – Κατέρρευσε τμήμα του, νεκροί και παγιδευμένοι διασώστες στα συντρίμμια

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Πέθανε 2,ipa, pethane 2