Κασσελάκης από Καβάλα: Διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή – Ποιος ζει με λιγότερο από 1000 ευρώ μικτά;

«Είμαστε η κοινωνική πλειοψηφία που διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή», τόνισε από την Καβάλα όπου περιόδευσε το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εγκαινίασε και το εκλογικό κέντρο του κόμματος. Στην ομιλία του στάθηκε κυρίως στο θέμα της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος έκανε βόλτα στην παραλία

της πόλης, συνομίλησε με ντόπιους και επισκέπτες καθώς και με νέους ανθρώπους που όταν αντιλαμβάνονταν την παρουσία του στις καφετέριες έσπευδαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο κ. Κασσελάκης στάθηκε κυρίως στην ακρίβεια και στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της αγοράς, τονίζοντας παράλληλα πως «το 53% των μισθωτών σε αυτήν την χώρα έχουν μισθό λιγότερο από 1000 ευρώ μικτά. Πείτε μου εσείς αν μπορεί κάποιος να ζήσει με αυτά τα χρήματα; Όταν την ίδια ώρα οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο – για όσους τυχαίνει να διαθέτουν μετοχές και μερίσματα – έχουν ρεκόρ κερδών. Πρέπει λοιπόν να έχουμε εξορθολογισμό της οικονομικής δραστηριότητα της χώρας μας, με έμφαση στους οικονομικά αδύνατους, με ανοιχτές αγορές αλλά ελεγμένες, με ένα τραπεζικό τομέα που δεν θα βγάζει υπερκέρδη μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και 40 δισ. ζημία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «είναι σκληρή η χώρα μας για πολύ κόσμο, αν έχεις γεννηθεί με λάθος επίθετο, στη λάθος μεριά της πόλης ή στην επαρχία, όταν δεν υπάρχει δημόσια υγεία και παιδεία και όταν υπάρχει εργασιακή επισφάλεια και δυσβάσταχτη φορολογία σε βαθμό ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πληρώνει ποσοστιαία τον ίδιο φόρο με μια μεγάλη επιχείρηση» και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις Ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως η σημερινή Ευρώπη πρεσβεύει μόνο την λιτότητα και η κυβέρνηση από την μεριά της δεν διαπραγματεύεται μια χαλαρή δημοσιονομική πολιτική. Αντέκρουσε το επιχειρήματα της κυβέρνησης περί σταθερότητας της χώρας λέγοντας πως είναι ώρα «να αλλάξει το πολύ καλά δομημένο σύστημα προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, που συνδυάζει τα μηνύματα από ακριβοπληρωμένους συμβούλους μήπως και χειραγωγήσει αποτελεσματικά διαφορετικές κοινωνικές ομάδες της χώρας».

«Εμείς, είμαστε ξεκάθαρα προοδευτική δύναμη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θέλουμε το καλό της κοινωνίας και κανείς δεν θέλουμε να μείνει πίσω. Εκείνοι σας τρομάζουν πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τα συμφέροντά της στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα εκείνο που όλοι βιώνουμε είναι μια στασιμότητα και μια σταθερότητα προς τα πίσω». Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν δώσει το λόγο στους υποψήφιους ευρωβουλευτές κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι στο δικό τους χέρι η καλύτερη ζωή που όλοι θέλουν και επιδιώκουν.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για τουρκικές παραβιάσεις: Επιβεβαιώνονται οι αρνητικές συνέπειες της ΙΧ εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση MRB: Ανεβάζει ταχύτητα η ΝΔ – Στο 16% ο ΣΥΡΙΖΑ, παγιώνεται τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Αρνητικοί οι πολίτες σε Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο

Συμφωνία των Πρεσπών: Πρωτοβουλία Τσίπρα και Ζάεφ για διεθνή διάσκεψη – Για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Keywords
Τυχαία Θέματα