Λαμία: Εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος στα δείγματα των σχολικών γευμάτων – Η «περίεργη» φωτιά στο εργοστάσιο πριν τον έλεγχο του ΕΦΕΤ

Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου εντοπίστηκε στα δείγματα από τα γεύματα που προκάλεσαν τη δηλητηρίαση των παιδιών στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για ευρήματα από τα πρώτα αποτελέσματα από το περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία σε 10 δείγματα από τα γεύματα.

Τα συνολικά εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη ενώ συνεχίζεται και η επιδημιολογική διερεύνηση.

Παράλληλα, μια αλληλουχία περίεργων «συμπτώσεων» προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου

της εταιρείας «Γιαννίτση» στη Λαμία, από το οποίο παράχθηκαν τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές από 7 σχολεία της προηγούμενες ημέρες.

Ως γνωστόν, το εργοστάσιο πήρε φωτιά την Κυριακή και καταστράφηκε ολοσχερώς, μαζί βέβαια και οποιαδήποτε στοιχεία για αλλοιωμένα τρόφιμα ή παραγωγή και συσκευασία τροφίμων που δεν συνάδει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με δηλώσεις του στον Alpha, ο Ανδρέας Ζαμπέλας, πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, τόνισε πως κλιμάκιο του ΕΦΕΤ πήγε το Σάββατο στην εγκατάσταση, ωστόσο η μονάδα δεν λειτουργούσε και θα επαναλάμβανε την επίσκεψή του αυτή σήμερα.

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται κάθε μέρα, καθημερινές. Παρ’ όλα αυτά, πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να βλέπαμε γενικά πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων» είπε ο κ. Ζαμπέλας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Άρα δεν υπάρχει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν».

Σημειώνεται πως παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση, καθώς η φωτιά έρχεται λίγα 24ωρα μετά την μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη πόλη της Λαμίας, από γεύματα που προέρχονταν από το συγκεκριμένο εργοστάσιο κι ενώ οι γονείς ετοιμάζονται να κάνουν μαζικές αγωγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρει στην παραγγελία της η εισαγγελέας.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκίδα: Βρέθηκαν DNA και αποτυπώματα στο σημείο της δολοφονίας της 63χρονης – Σκηνοθετημένος ο χώρος του εγκλήματος εκτιμά η αστυνομία

TikTok: Viral βίντεο τουριστριών που ποζάρουν με αστυνομικούς των ΜΑΤ– Τα επικά σχόλια των χρηστών

Ναυάγιο στην Πύλο: Ξεκινά την Τρίτη η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία – Εννιά Αιγύπτιοι στο εδώλιο ως διακινητές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαμία, Εντοπίστηκε, ΕΦΕΤ,lamia, entopistike, efet